ΕΛΛΑΔΑ

«Ξυπνούν» μνήμες από τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη – Ξανά στο εδώλιο η αναισθησιολόγος

«Ξυπνούν» μνήμες από τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη – Ξανά στο εδώλιο η αναισθησιολόγος

Σήμερα (30/06) θα διεξαχθεί η δίκη για τον θάνατο της 4άχρονης Μελίνας Παρασκάκη, που τον Δεκέμβριο του 2015 «έχασε» τη ζωή της, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια».

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης που ήταν αθωωτική για την αναισθησιολόγο. Σήμερα (30/06) θα διεξαχθεί η δίκη για τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη, που τον Δεκέμβριο του 2015 «έχασε» τη ζωή της, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια».

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης που ήταν αθωωτική για την αναισθησιολόγο, σύμφωνα με το Creta24. Η υπόθεση εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο.

Η δικάσιμος είχε ορισθεί αρχικά για την 23η Ιουνίου, όμως, λόγω των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα το διάστημα 21 – 28 Ιουνίου. Η έκτακτη δικάσιμος για την υπόθεση ορίσθηκε για σήμερα.

Για το θέμα είχε μιλήσει στην τηλεόραση CRETA και ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης. «Δεν πίστεψα ποτέ ότι έχει κλείσει τελείως η υπόθεση», τόνισε. Ο πατέρας της τετράχρονης Μελίνας υπογράμμισε ότι τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του, συνεχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη παρά τα όσα έγιναν στη διάρκεια της μακράς δικαστικής διαδικασίας και τούς στενοχώρησαν ως γονείς. «Δεν έχει ανοίξει μύτη, επτά χρόνια τώρα. Δηλαδή δεν φταίει κανείς; Νομίζω πως όποιος έρθει στη θέση μου, το ίδιο θα σκεφτεί. Να δούμε τι θα γίνει τώρα», υπογράμμισε.

O πόνος που βιώνει η οικογένεια οχτώ χρόνια μετά τον χαμό της μικρής Μελίνας είναι αβάσταχτος. «Είναι ένας εφιάλτης που τον ζεις ξύπνιος», σημείωσε ο κ. Παρασκάκης.

Μισό εκατομμύριο ευρώ για ψυχική οδύνη στην οικογένεια

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε ότι οι παραλείψεις και τα λάθη που έγιναν στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου βρισκόταν το μικρό κορίτσι, συνδέονται με τον θάνατό της και ως εκ τούτου, το νοσηλευτικό ίδρυμα υποχρεούται να καταβάλλει αποζημίωση ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ στην οικογένεια Παρασκάκη, για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν.

Σχετικές ειδήσεις