ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ηλεκτρονική απάτη εις βάρος γυναίκας – Πείστηκε να επενδύσει 40.000 ευρώ

Αιτωλοακαρνανία: Ηλεκτρονική απάτη εις βάρος γυναίκας – Πείστηκε να επενδύσει 40.000 ευρώ
Newsbomb archive.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας εξιχνίασε απάτη ύψους 40.000 ευρώ εις βάρος γυναίκας, η οποία πείστηκε να επενδύσει χρήματα σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας εξιχνίασε απάτη ύψους 40.000 ευρώ εις βάρος γυναίκας, που πείστηκε να επενδύσει χρήματα σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εις βάρος τριών ατόμων (δύο άνδρες και μία γυναίκα), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Αναλυτικά, την 8η Ιουνίου 2022, άγνωστη επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα και προσποιούμενη εκπρόσωπο εταιρείας, κάτοικο του εξωτερικού, την έπεισε να καταβάλλει χρηματικά ποσά ως επένδυση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στη συνέχεια, η γυναίκα από την 9η Ιουνίου 2022 έως και την 1η Νοεμβρίου 2022 κατέβαλε τμηματικά το χρηματικό ποσό των 40.547 ευρώ, σε λογαριασμούς των κατηγορούμενων, που ανήκουν σε εταιρείες ιδιοκτησίας της κατηγορούμενης γυναίκας και του ενός κατηγορούμενου άνδρα, με έδρες χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι πίστωσαν δυο φορές στον λογαριασμό του θύματος το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητά τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ, συνεχίζονται οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις