ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στις αρχές – Συνεχίζεται η αναζήτηση 7χρονου του Σάλεχ Οβτσαρένκο

Συναγερμός στις αρχές – Συνεχίζεται η αναζήτηση 7χρονου του Σάλεχ Οβτσαρένκο

Συναγερμός έχει σημάνει για τη γονική αρπαγή του 7χρονου Σάλεχ Οβτσαρένκο στη Φθιώτιδα, καθώς τον άρπαξε ο πατέρας του και έκτοτε αγνοούνται, ανακοίνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, η αναζήτηση του Σάλεχ Οβτσαρένκο, 7 ετών, με καταγωγή από τη Λετονία, συνεχίζεται.

Το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων, AMBER ALERT HELLAS, παρατείνεται για 48 ώρες κατόπιν νέας εισαγγελικής εντολής.

Στις 25/06/2023 και ώρα περίπου 11:00 π.μ., ο πατέρας του Οβτσαρένκο Σάλεχ, 7 ετών, προέβη σε αρπαγή του ανήλικου στην περιοχή της Λάρυμνας Φθιώτιδας, χωρίς να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση. Έκτοτε αγνοούνται. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής που εκδόθηκε την 01/07/2023, το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS, καθώς υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι πιθανόν η ζωή του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Σάλεχ Οβτσαρένκο έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,28 μ. και 45 κιλά βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα και μαύρη βερμούδα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.