ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το βρέφος – Συγκλονίζει ο πατέρας του

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το βρέφος – Συγκλονίζει ο πατέρας του

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους από Πτολεμαΐδα: «Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, ευχαριστώ τους γιατρούς και τους αστυνομικούς»

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νεογνών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται το νεογέννητο βρέφος που μεταφέρθηκε επειγόντως από την Πτολεμαΐδα το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο πατέρας του βρέφους από την Πτολεμαΐδα που υπέστη περιγεννητική ασφυξία και στήθηκε γέφυρα ζωής από την αστυνομία για να σωθεί μιλώντας στην ΕΡΤ απηύθυνε μεγάλο ευχαριστώ προς τους αστυνομικούς.

«Ευχαριστώ τους γιατρούς στο Μποδοσάκειο και στο Ιπποκράτειο αλλά και τους αστυνομικούς», τόνισε συγκινημένος ο κ. Πέτρος Κούσης, πατέρας του νεογέννητου.

Υπενθυμίζεται ότι το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και η μητέρα του βρέφους είχε ρήξη πλακούντα, με αποτέλεσμα το αγοράκι να υποστεί περιγεννητική ασφυξία, να διακομισθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη και να διασωληνωθεί.

Περιγράφοντας τη στιγμή που η σύζυγός του χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και τα κρίσιμα λεπτά της διακομιδής του βρέφους στη Θεσσαλονίκη, ο πατέρας του παιδιού, ανέφερε πως: «Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε “έσπασαν τα νερά”, τελικά ήταν γεμάτη αίματα. Την πήρα και πήγαμε στο νοσοκομείο, έγινε αποκόλληση πλακούντα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, έγινε επιτυχώς η ανάνηψη».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

«Γέφυρα ζωής» από την ΕΛ.ΑΣ. για βρέφος δύο ωρών – Σε 24 λεπτά από την Πτολεμαΐδα στο «Ιπποκράτειο»

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε το βρέφος που διεκομίσθη στο Ιπποκράτειο από την Πτολεμαϊδα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η 37χρονη που άφησε το βρέφος της μόνο του σπίτι και πήγε για τσιγάρα