ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Βελτιωμένη εικόνα, παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής

Φωτιά στον Ωρωπό: Βελτιωμένη εικόνα, παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής
Newsbomb/Χάρης Γκίκας

Φωτιά: Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (6.7.2023) λίγο πριν τις 14:00 στο δάσος Μαυροσουβάλας στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Φωτογραφίες-Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 14:00 στο δάσος Μαυροσουβάλας στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο με ισχυρή δύναμη για να την ελέγξουν και να τη σβήσουν.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο του δάσους στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη η κατάσβεσή της. Όπως φαίνεται και από βίντεο που κυκλοφορούν, οι άνεμοι είναι αρκετά δυνατοί και δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, καθώς επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό καθώς και 5 αεροσκάφη, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 18:00 της Πέμπτης.

Οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται και απ' ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».