ΕΛΛΑΔΑ

Ματίνα Παγώνη για ελλείψεις ασθενοφόρων: «Χρειάζονται διασώστες»

Ματίνα Παγώνη για ελλείψεις ασθενοφόρων: «Χρειάζονται διασώστες»
INTIME

Η Ματίνα Παγώνη επισημαίνει τις ανάγκες στελέχωσης προσωπικού σε ασθενοφόρα και νοσοκομεία

Τα νέα περιστατικά με τους θανάτους δύο ανθρώπων που δεν έφτασαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά το πρόβλημα έλλειψης ασθενοφόρων στη χώρα και την ανάγκη στελέχωσης οχημάτων και προσωπικού για την αντιμετώπιση περιστατικών και την άμεση διακομιδή τους στα νοσοκομεία.

Η Ματίνα Παγώνη, ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του MEGA και μίλησε για την έλλειψη των ασθενοφόρων, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με την αύξηση του τουρισμού.

«Οι μηχανές είναι μία λύση. Την είχαμε προτείνει, γιατί στις μηχανές υπάρχει διασώστης που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάει ασθενοφόρο», δήλωσε αρχικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Μπορούν να βοηθήσουν οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες στο κομμάτι να οδηγήσουν ένα ασθενοφόρο σε μία κρίσιμη στιγμή, αλλά χρειάζεται διασώστης για τους εξής λόγους: πως θα μεταφέρει τον πολυτραυματία, πως θα βάλει το κολάρο και πως θα τον μετακινήσει», πρόσθεσε η γιατρός.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της επαρχίας και τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας με στελέχωση ιατρών από την Αθήνα στα νησιά.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι γιατροί στις 12:30, την ώρα που εφημερεύουν σε νοσοκομείο, ένα χαρτί που λέει φεύγεις από το νοσοκομείο που εφημερεύεις και πας σε ένα άλλο επειδή δεν υπάρχει γιατρός, χωρίς να έχουν υπολογίσει εάν εφημερεύει ή τι υποχρεώσεις έχει», είπε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος η κα. Παγώνη σημείωσε πως οι ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία είναι μεγάλες και κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει σε προκηρύξεις για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις.