ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έφοδος της Ιντερπόλ σε οικία «φρούριο» - Κύκλωμα παράνομου στοιχήματος στο μικροσκόπιο

Πάτρα: Έφοδος της Ιντερπόλ σε οικία «φρούριο» - Κύκλωμα παράνομου στοιχήματος στο μικροσκόπιο

Πάτρα: Τα στοιχεία αφορούν στο παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα, ωστόσο δεν έχουν σχέση με γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Το... ενδιαφέρον της Ιντερπόλ έχει τραβήξει ένας Πατρινός, με πιθανή την εμπλοκή του σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, ο οποίος είχε μετατρέψει το σπιτι του σε «φρούριο» με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έφοδο στην οικία κατάσχοντας κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα στοιχεία αφορούν στο παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα, ωστόσο δεν έχουν σχέση με γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Πελοπόννησος πρόκειται για Πατρινό ο οποίος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε πραγματικό «φρούριο» σε περιοχή πάνω από την Περιβόλα της Πάτρας, με ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο σε… Κέντρο Επιχειρήσεων με τηλεοράσεις, συνδέσεις με γραφεία εταιρειών και online στοίχημα από αρκετές περιοχές της Ευρώπης.

Να σημειώσουμε πως ο εν λόγω άνδρας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, με την ίδια πηγή να σημειώνει ότι κινείται διακριτικά, κρατάει χαμηλό προφίλ, ωστόσο είχε αποδειχθεί ως ο εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που μάζευε κωδικούς υπαρκτών προσώπων από όλη την Ευρώπη και τους διέθετε σε Έλληνες, τη στιγμή που ο ίδιος έπαιζε στοίχημα μέσω Λονδίνου και Κουάλα Λουμπούρ.

Φυσικά ο ίδιος εξασφάλιζε στους πελάτες του ανωνυμία και εχεμύθεια, παρόλαυτα δεν γλίτωσε από τα «δίχτυα» της Ιντερπόλ. Είναι πιθανό στο ίδιο κύκλωμα να εμπλέκεται και ένας από τους πρωταγωνιστές του Euro 2004 με τον οποίο ο Πατρινός γνωρίζονται καλά.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, ο άνδρας φέρει μία καταδίκη με αναστολή για συμμετοχή σε πολυπληθές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη του σε φυλάκιση 18 μηνών, ωστόσο τελικά του επιβλήθηκε μεγαλύτερη ποινή με τριετή αναστολή.

Σε ό,τι αφορά τα τωρινά δεδομένα, η υπόθεση ερευνάται με την αστυνομία να έχει στην κατοχή της κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχει κάνει «φύλλο και φτερό» με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αποκαλυπτικές συνομιλίες.