ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Δώρο ζωής από 55χρονο στη σύζυγό του – Της χαρίζει το νεφρό του

Βόλος: Δώρο ζωής από 55χρονο στη σύζυγό του – Της χαρίζει το νεφρό του

Βόλος: Δότης και λήπτρια αυτό το διάστημα υποβάλλονται σε ειδικές εξετάσεις, προκειμένου στη συνέχεια να είναι όλα έτοιμα για την επέμβαση

Ένα ζευγάρι από τον Βόλο στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές όλων.

Πρόκειται για έναν 55χρονο ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει τον νεφρό του στην 45χρονη αγαπημένη του σύζυγο.

Η τελευταία ευχάριστη φάση μίας διαδρομής προετοιμασίας που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, θα εκτυλιχθεί αρχές Φθινοπώρου, όπου αναμένεται να γίνει η μεταμόσχευση νεφρού.

Δότης και λήπτρια αυτό το διάστημα υποβάλλονται σε ειδικές εξετάσεις, προκειμένου στη συνέχεια να είναι όλα έτοιμα για την επέμβαση.

Το αγαπημένο ζευγάρι προσδοκά να αφήσει πίσω τις δύσκολες μέρες και την οδυνηρή περιπέτεια της συζύγου που ήδη ζει με έναν μεταμοσχευμένο νεφρό.

«Δεν σας κρύβω ότι όλο αυτό το διάστημα έχω συγκινηθεί πολύ μ΄ αυτό το ζευγάρι. Είναι πραγματικά θεάρεστο αυτό που αποφάσισε να κάνει ο σύζυγος, δωρίζοντας τον νεφρό του στη σύζυγο» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών ν. Μαγνησίας «Αγιοι Ανάργυροι» Βασίλης Γιαννάκος.

Στη λίστα αναμονής για ένα μόσχευμα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 60 άνθρωποι από τη Μαγνησία, ενώ συνολικά 270 νεφροπαθείς πραγματοποιούν αιμοκαθάρσεις ή περιτοναϊκή κάθαρση.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για μεταμόσχευση υπολογιζόμενος σε έτη αιμοκάθαρσης είναι τα 6-10 χρόνια, με ελάχιστο τα 2,5-3 χρόνια και μέγιστο τα 15 χρόνια.

Στη χώρα μας έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών τα τελευταία 10 χρόνια που κάνουν αιμοκάθαρση. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 13000 περίπου νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε θεραπεία τεχνητού νεφρού ή σε περιτοναϊκή πλύση.

Οι νεφροπαθείς που περιμένουν μόσχευμα φτάνουν στους 1.000 και άνω πανελληνίως, ενώ πάνω από 150 περιμένουν μόσχευμα ήπατος, καρδιάς ή πνεύμονα. Αρκετά είναι επίσης τα άτομα που έχουν χάσει το φως τους και η μόνη τους ελπίδα είναι ένα μόσχευμα κερατοειδούς. Πολλές χιλιάδες απ’ αυτούς πιθανόν να καταλήξουν διότι δεν γίνονται αρκετές δωρεές οργάνων.

«Να γράψετε ότι αν κάποιος θέλει να προσφέρει στον δικό του άνθρωπο, το νεφρό του να το κάνει. Δεν πρέπει να φοβάται και να ανησυχεί. Και πρέπει όλοι να γίνουμε δωρητές οργάνων», είναι η έκκληση του προέδρου Βασίλη Γιαννάκου.

Με πληροφορίες από taxydromos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντώνης Μαρτσάκης αφήνει τη λύρα και «σέρνει» το χορό σε πρόγαμο!

Βουλιαγμένη: Πώς αυτοκίνητο εκσφενδονίζει πεζό, σκοτώνοντάς τον

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης