ΕΛΛΑΔΑ

Παλλήνη: Μπούκαραν σε πολυκατοικία και άρπαξαν μέχρι και εργαλεία - Βίντεο-ντοκουμέντο

Παλλήνη: Μπούκαραν σε πολυκατοικία και άρπαξαν μέχρι και εργαλεία - Βίντεο-ντοκουμέντο
GLOMEX

Σπείρες κακοποιών ρημάζουν σπίτια και επιχειρήσεις στην Παλλήνη και φεύγουν σαν «κύριοι». Τι λέει ο δήμαρχος της περιοχής.

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της Παλλήνης καθώς σπείρες κακοποιών εισβάλλουν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες μέσα στα σπίτια τους για να κλέψουν ακόμα και το αντικείμενο της πιο μικρής αξίας.

«Αρπάζουν ποδήλατα, εργαλεία, ότι βρουν στην είσοδο», περιγράφει ένα από τα θύματα των κακοποιών.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο δράστης να παραβιάσει την είσοδο της πολυκατοικίας φορώντας την κουκούλα για να μην αναγνωρίζεται και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προχωράει και ψάχνει να βρει κάποιο αντικείμενο.

Ο δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί» για το πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη του αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης που έχει οργανωθεί από τον Δήμο.

«Συμπληρωματικά στη δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δημόσια αστυνόμευση η οποία έχει και καθήκον να μεριμνά για όλα αυτά τα θέματα, έχουμε φροντίσει για τους δημότες μας, πρώτον να έχουμε πλήρη και άπλετο δημοτικό φωτισμό σε όλα τα σημεία με φωτιστικά led που έχουν μπει. Τελευταία και έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή σε όλο τον δήμο ένα, διότι το φωτεινό περιβάλλον τη νύχτα είναι ενάντια στους παραβατικούς, οι οποίοι προτιμούν το σκοτάδι, το ημίφως και δεύτερον έχουμε εταιρεία φύλαξης των εγκαταστάσεων μας που μετέφερε περιπολικά όλη τη νύχτα περιπολίες σε όλο το πλάτος και μήκος του δήμου μας, προσπαθώντας να φυλάξει αλλά να έχει και τον νου της σε διάφορα περιστατικά ή ύποπτες κινήσεις», είπε αρχικά ο δήμαρχος.

«Υπάρχει το τηλέφωνο που έχουμε δημοσιεύσει της εταιρείας 2111900950 από το οποίο μπορεί να ζητήσει κανείς άμεση βοήθεια αν δει κάτι ύποπτο κοντά στο σπίτι του ή γύρω από την περιοχή του, ώστε η εταιρεία φύλαξης να παρέμβει, κι αν χρειαστεί η ίδια να ειδοποιήσει την αστυνομία, ώστε να παρέμβει εάν χρειάζεται κάτι περισσότερο σε βοήθεια από την Ελληνική Αστυνομία. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να συμπληρώσουμε ένα κενό που υπάρχει στη φύλαξη εάν θέλετε μέσα στην πόλη να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους δημότες και να αισθάνονται ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους φροντίσει σε μια δύσκολη στιγμή. Με τον τρόπο αυτό που σας είπα είτε περνώντας ένα περιπολικό που είναι 4 και γυρνάνε όλη τη νύχτα μέσα σε όλο τον δήμο είτε καλώντας στον αριθμό που σας είπα και να έχει μια σχετική βοήθεια…», πρόσθεσε.