ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση το 12χρονο παιδί που πνίγηκε και το επανέφεραν στη ζωή

Παραλία, μπάνιο
Intime News/Φωτογραφία αρχείου

Οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία της υγείας του παιδιού και τονίζουν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 12χρονου παιδιού από το Ρέθυμνο που κολυμπούσε σε παραλία στα Χανιά και διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία της υγείας του παιδιού και τονίζουν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Αν δεν υπάρξουν επιπλοκές θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για να κερδηθεί αυτή η αναπάντεχη μάχη στην Κρήτη.

Στο πλευρό του 12χρονου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του. Ο γιος τους εντοπίστηκε αναίσθητος μέσα στη θάλασσα στη Γεωργιουπολη Χανίων που έκανε μπάνιο. Το παιδί έβγαλε στην ακτή ο ναυαγοσώστης με τη βοήθεια λουόμενων ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να καταφέρνουν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης η κατάσταση του παιδιού χαρακτηρίζεται ως σοβαρή και οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του.