ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Φωτιές σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Κρήτη: Φωτιές σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά τώρα: Διπλό μέτωπο σε Αρκαλοχώρι και Πρινιά Ηρακλείου και πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιές σε Πρινιά και Αρκαλοχώρι, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου, ενώ λίγο μετά τις 14:30 φωτιά ξέσπασε και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου.

Στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και δεν απειλούνται οικισμοί.

Στον Πρινιά η φωτιά οριοθετήθηκε, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν. Συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα, ενώ από αέρος 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και οι υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στο Αρκαλοχώρι που καίει σε χορτολιβαδική έκταση. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με ενημέρωση της Π.Υ. στο newsbomb.gr επιχειρούν 29 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Η εικόνα όπως διαβεβαιώνει στο neakriti.gr ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη Γιώργος Τσικαλάς, είναι καλύτερη.

Φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου - 112 στους κατοίκους

Στο Ρέθυμνο, η φωτιά καίει στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου σε χορτολιβαδική έκταση. Επιχειρούν συνολικά 31 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Στον Άγιο Βασίλειο στάλθηκε 112 στους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, μίλησε στο neakriti και διαβεβαίωσε ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και η μάχη δίνεται σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Αγκουσελιανά, όπου ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σημειώνεται ότι η Κρήτη σήμερα ανήκει στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας.