ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για 60χρονο που απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για 60χρονο που απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του
Newsbomb archive.

«Φωνάζω γιατί είμαι άντρας, δεν έχω στενοχωρήσει κανέναν», ανέφερε στην απολογία του.

Στη φυλακή καταλήγει 60χρονος άνδρας, ο οποίος για δεκαετίες φερόταν με απαράδεκτο τρόπο στη σύζυγό του, εξυβρίζοντας και απειλώντας την κατ’ επανάληψη ότι θα τη σκοτώσει μέσα στο σπίτι τους, στη Θεσσαλονίκη.

Ο άντρας κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε να εκτίσει δύο μήνες της ποινής και ανέστειλε την υπόλοιπη.

Ο 60χρονος θα βρεθεί ξανά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταδικασθεί ξανά για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της συζύγου του. Ο κατηγορούμενος αποφυλακίσθηκε τη 10η Μαΐου και έκτοτε, άρχισε και πάλι να την απειλεί ξανά και να έχει κακοποιητική συμπεριφορά. Όμως, φοβόταν να τον καταγγείλει και απέδιδε τη συμπεριφορά του, στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας του.

«Άρχισε να μού φωνάζει δυνατά, ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια»

Στην αρχή της κατάθεσης και εξιστορώντας ό,τι συνέβη χθες το βράδυ (09/07), η γυναίκα ανέφερε ότι ο 60χρονος «άρχισε να τσιρίζει και να μου φωνάζει δυνατά, ενώ, προσπάθησε να με χτυπήσει και κατάφερα να το αποφύγω, κάνοντας πίσω το σώμα μου. Ακολούθησε πολύ μεγάλη φασαρία, αλλά δεν κατάφερε να με χτυπήσει. Ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια».

Κόρη του ζευγαριού για τον πατέρα: «Είναι ο φόβος και ο τρόμος»

Η κόρη του ζευγαριού, που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, χαρακτήρισε τον πατέρα της ως «έναν άνθρωπο που είναι ο φόβος και ο τρόμος για όλη την οικογένεια», υποστηρίζοντας ότι «έχει θέματα με όλους». Ακόμη, τόνισε ότι χθες το βράδυ μετέβη στην οικία των γονιών της, όταν την ειδοποίησε γειτόνισσα που άκουσε τη φασαρία και είδε τον πατέρα της να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα του διαμερίσματος, ευρισκόμενος εν εξάλλω κατάσταση.

«Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και την έβριζε. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, από τα παιδικά μου χρόνια που θυμάμαι να δημιουργεί εντάσεις, ενώ, στο παρελθόν την είχε απειλήσει ότι θα την πνίξει και θα την μαχαιρώσει. Η μητέρα μου φοβόταν να τον καταγγείλει, για αυτό δεν πήγαινε στην Αστυνομία. Φοβόταν ότι μόλις έβγαινε από την φυλακή, θα ξεσπούσε επάνω της», σημείωσε η γυναίκα.

Αναφορικά με τον χαρακτήρα του πατέρα της, υπογράμμισε ότι «ήταν πάντα ένας αλκοολικός μπαμπάς. Θυμάμαι ελάχιστες στιγμές καλοσύνης, όταν δεν έπινε, αλλά αυτό δεν κρατούσε για πολύ. Πλέον, φοβόμαστε και όταν δεν πίνει»

Η γειτόνισσα του ζευγαριού, η οποία χθες ειδοποίησε την αστυνομία και έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα μόλις άκουσε τη φασαρία, κατέθεσε στο δικαστήριο πως φοβήθηκε όταν άκουσε τις φωνές και τον κατηγορούμενο να απειλεί ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του. «Όταν έφθασα, την είδα να κρύβεται στο σπίτι. Είχα ακούσει κι άλλες φορές φασαρία που δημιουργούσε» ο 60χρονος, αποκάλυψε.

«Δεν έχω στενοχωρήσει κανέναν», ισχυρίσθηκε ο κατηγορούμενος στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος, αν και παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να χτυπήσει τη γυναίκα του στο παρελθόν, αρνήθηκε ότι το έπραξε χθες, ενώ, σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί, είπε ότι«δεν έχω στενοχωρήσει κανέναν, δουλεύω για την οικογένειά μου όλη μου τη ζωή».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, απέδωσε τη συμπεριφορά του στις προστριβές με την κόρη του και στο γεγονός ότι είναι άντρας, οπότε έχει δικαίωμα να φωνάζει, με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να τού αποσαφηνίζει πως «αυτό δεν είναι δικαιολογία, ο άντρας δεν φέρεται έτσι. Δε μας ενδιαφέρει πως συμβάλετε στα οικονομικά του σπιτιού αλλά η συμπεριφορά σας απέναντι στη σύζυγό σας, η οποία λέει ότι την βιώνει για πολλά χρόνια».

Μόλις οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκε προς τη φυλακή, η γυναίκα του τον πλησίασε και του έδωσε μερικά ρούχα και προσωπικά του αντικείμενα, ενώ, είχαν έναν σύντομο διάλογο στο διάδρομο του δικαστηρίου.

Σχετικές ειδήσεις