ΕΛΛΑΔΑ

Εκτακτη διυπουργική σύσκεψη για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (vid)

pireas
Επιβάτες επιβιβάζονται σε πλοίο για τα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά
Photo: Εurokinissi

Tο κόστος των καυσίμων και ο πληθωρισμός στον κλάδο έχουν μειωθεί και οι αυξήσεις ενέχουν πρακτικές αισχροκέρδειας

«Φωτιά» στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρά τη μείωση καυσίμων. Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση.

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Παύλος Μαρινάκης δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να επιβάλλει μέτρα, αφού οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ύψη, παρόλο που οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει.

Η διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα διεξαχθεί με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ακτοπλόων.

Στόχος είναι να διερευνηθεί σε βάθος κατά πόσο οι υψηλές τιμές των ακτοπλοικών εισιτηρίων, ενώ το κόστος των καυσίμων και ο πληθωρισμός στον κλάδο έχουν μειωθεί, ενέχουν πρακτικές αισχροκέρδειας, απέναντι στις οποίες η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει μηδενική ανοχή.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, το ενδεχόμενο που εξετάζεται από το κυβερνητικό επιτελείο και το υπουργείο Ναυτιλίας είναι είτε φορολόγηση των υπερκερδών, είτε πλαφόν στο περιθώριου κέρδους με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία αναφοράς.