ΕΛΛΑΔΑ

Νέο τροχαίο με αγριογούρουνο στη Φθιώτιδα: Τραυματίστηκε 37χρονος δικυκλιστής

Νέο τροχαίο με αγριογούρουνο στη Φθιώτιδα: Τραυματίστηκε 37χρονος δικυκλιστής

Φθιώτιδα: Στο νοσοκομείο κατέληξε μετά τη σύγκρουση ο 37χρονος διυκλιστής

Ένας νέος άνθρωπος 37 ετών τραυματίστηκε μετά από τροχαίο με μηχανή, εξαιτίας αγριογούρουνου, το πρωί της Τρίτης (11/7) στον επαρχιακό δρόμο Αταλάντης - Κυπαρισσίου στη Φθιώτιδα.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο 37χρονος πήγαινε το πρωί στην δουλειά του όταν ένα κοπάδι από αγριογούρουνα του έκλεισε το δρόμο με αποτέλεσμα να πέσει με τη μηχανή που οδηγούσε σε ένα από αυτά.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα ο δικυκλιστής να εκσφενδονιστεί πολλά μέτρα στον αέρα και μακριά από το σημείο και να τραυματιστεί σε όλο του το σώμα από την πτώση. Ευτυχώς φορούσε κράνος και γλύτωσε τα χειρότερα, ωστόσο η μηχανή καταστράφηκε, ενώ το ζώο σκοτώθηκε επί τόπου.

Το μέγεθος του αγριογούρουνου που του έκοψε το δρόμο, πραγματικά σοκάρει όπως φαίνεται και από το τεράστιο πέλμα του! Δείτε στην gallery που ακολουθεί φωτογραφίες από το σημείο του τροχαίου:

Ο 37χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης κι από κει στο Νοσοκομείο Λαμίας για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Σε επικοινωνία που είχε το τοπικό μέσο με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης Δημήτρη Καρατράντο, διαβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου αναλαμβάνουν δράση οι ομάδες δίωξης για τον περιορισμό του πληθυσμού των αγριογούρουνων και την απομάκρυνσή τους από κατοικημένες περιοχές.

«Σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Αταλάντης άμεσα ξεκινούν 11 ομάδες με 120 μέλη - κυνηγούς οι οποίοι θα αναλάβουν υπεύθυνα και σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο, τη δίωξη των αγριογούρουνων από περιοχές της Λοκρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ τα ατυχήματα με τα ζώα αυτά που έχουν καταγραφεί τι τελευταίο διάστημα είναι δεκάδες στην περιοχή από την Αταλάντη έως και την Αρκίτσα, όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Καρατράντος.

«Μόλις σήμερα το πρωί στη Σκάλα Αταλάντης σε χωράφι με υπολείμματα καλλιεργειών, δίπλα στο δρόμο, βρισκόντουσαν 40 ζώα. Λίγο πριν τις 6 το πρωί και ενώ είναι μέρα! Πλέον βρίσκονται παντού, δίπλα σε πολυσύχναστες περιοχές και όλες σχεδόν τις ώρες, μέρα ή νύχτα. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει και όλοι κινούνται ξέγνοιαστοι με τα οχήματά τους, καθώς δεν μπορούν να φανταστούν ότι μέρα και σε δρόμο μέσα σχεδόν σε πόλεις και χωριά τριγυρίζουν αγριογούρουνα», τόνισε στη συνέχεια.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη δράση και μάλιστα με επιτυχία είχε αναλάβει και πάλι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αταλάντης σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αταλάντης, τον περασμένο Αύγουστο με τη δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων.

Διαβάστε επίσης:

Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στη Λεωφόρο Αθηνών, στην είσοδο του Βόλου

Ρέθυμνο: Οδηγός καβάλησε σταθμευμένο αμάξι γιατί… δεν χωρούσε να περάσει από στενό

Καύσωνας Κλέων - Γιαννόπουλος: Στους 42 το θερμόμετρο στην Αθήνα - Επικίνδυνο «κοκτέιλ» για πυρκαγιά