ΕΛΛΑΔΑ

Γενέθλια για τη Μυρτώ της Πάρου: Έκλεισε τα 26! - Η ανάρτηση της μητέρας της

Γενέθλια για τη Μυρτώ της Πάρου: Έκλεισε τα 26! - Η ανάρτηση της μητέρας της

Τα 26α γενέθλιά της γιόρτασε η Μυρτώ, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού στην Πάρο, έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό της, από ένα νεαρό Πακιστανό.

Τα 26α γενέθλιά της γιόρτασε η Μυρτώ που σε ηλικία μόλις 15 ετών έπεσε θύμα του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς στην Πάρο.

«Θα ελπίζω και θα περιμένω πάντα σε ένα ακόμη θαύμα της επιστήμης που μπορεί να σε κάνει καλύτερα, όσο και αν αυτό αργεί! Ξέρω πως κάπου κάποτε θα γίνει πραγματικότητα!», γράφει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, η οποία δημοσίευσε και φωτογραφίες από τη γιορτή.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες που συνόδευσε την ανάρτησή της:

Ολόκληρη η ανάρτηση της μητέρας της Μυρτούς, Μαρίας Κοτρώτσου:

«Χρονια πολλα Μυρτω μου!

Χρονια πολλά στον δικό μου άγγελο επι της γης!

Χρονια πολλά γενναίο και δυνατό μου πλάσμα

Να εισαι παντα γελαστή και αγαπητή απο όλο τον κόσμο, και αν σου στέρησαν τις χαρές της ζωής εσύ ξέρεις και βρίσκεις αλλες μικρότερες που σε πολλούς παίρνουν απαρατήρητες.

Θαθελα να ζήσεις πολλά πολλά χρόνια χαρούμενη με αυτήν την αθώα και καθαρή ψυχή σου που αγαπάει ολο τον κόσμο!

Θα δοξάζω πάντα τον Θεό που σε άφησε να ζήσεις δίπλα μου, να σε αγκαλιάζω και να νοιωθω την ζεστασιά απο το κορμί σου, να σε φιλάω και να γεύομαι τα φιλιά σου, να σε κοιτάω όμορφη μου και να μου δίνεις λίγη απο την δυναμη σου, που πήρε κάθε δάκρυ σου και το έχει κάνει χαμόγελο. Μόνο έτσι εξηγώ ότι δεν έχεις κλάψει ποτέ απο τότε, παρά μόνο τις στιγμές που μαθαίνεις επιληπτικές κρισεις!

Θα ελπίζω και θα περιμένω πάντα σε ένα ακόμη θαύμα , της επιστήμης που μπορεί να σε κάνει καλύτερα, όσο και αν αυτο αργεί! Ξερω πως κάπου κάποτε θα γίνει πραγματικότητα!

Δεν μπορω να υποσχεθώ ότι θα είμαι εδώ για το υπόλοιπο της ζωής σου γιατί παρακαλάω τον Θεό να ζήσεις περισσότερα χρόνια , αλλα μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα σε αγαπώ, θα σε λατρεύω και θα στέκομαι άγρυπνος φρουρός στο πλάι σου για το υπόλοιπο της δίκης μου ζωής, και ίσως ακόμη πιο πολύ….»

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Ήταν 22 Ιουλίου του 2012 όταν η 15χρονη Μυρτώ δέχτηκε άγρια επίθεση στην Πάρο, από έναν αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής.

Ο Αχμέτ Βακάς, πλησίασε την άτυχη Μυρτώ η οποία περπατούσε σε παραλία του νησιού (σ.σ. Χρυσή Ακτή), της άρπαξε το κινητό, τη βίασε και προσπάθησε να τη σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια. Στη συνέχεια, πήρε μια πέτρα και άρχισε να χτυπά την κοπέλα πιο δυνατά.

Η Μυρτώ βρέθηκε λίγο αργότερα ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση. Λόγω των βαρύτατων κακώσεων που υπέστη σε εγκέφαλο και πνεύμονες, η κοπέλα έχει μόνιμη αναπηρία, δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με το περιβάλλον, ενώ έχει υποστεί πλήρη κινητική παράλυση στα κάτω άκρα.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στο Λασίθι – Βρήκαν προϊστορικά οστά νάνου ιπποπόταμου

Πυροσβεστική: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες μέρες - 46 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας στην παραλία του ΣΕΦ