ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι του Λιμενικού σε σκάφη αναψυχής και ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών κατά τη θερινή περίοδο

Έλεγχοι του Λιμενικού σε σκάφη αναψυχής και ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών κατά τη θερινή περίοδο
hcg.gr

Δεκάδες παραβάσεις σε επαγγελματικά και ιδιωτικά θαλάσσια μέσα αναψυχής αλλά και στη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, έχει καταγράψει από τις αρχές της θερινή περιόδου το Λιμενικό Σώμα, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Σώμα έχει πραγματοποιήσει 2.457 ελέγχους σε επαγγελματικά θαλάσσια μέσα αναψυχής καταγράφοντας 170 παραβάσεις, 2.238 ελέγχους σε ιδιωτικά μέσα αναψυχής με 310 παραβάσεις και 1.497 ελέγχους για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών με 333 παραβάσεις.

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει σαφείς εντολές από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για περαιτέρω εντατικοποίηση των υφιστάμενων ελέγχων κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, κατά την οποία υφίσταται αυξημένη ενασχόληση επαγγελματιών σε οικονομικές και επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν στη θαλάσσια αναψυχή.

Δόθηκαν επίσης επιπλέον οδηγίες στις Λιμενικές Αρχές αναφορικά με επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής που εκμισθώνουν μέσα για τα οποία δεν απαιτείται άδεια χειριστή ταχυπλόου, προκειμένου να δίδονται οδηγίες στους χειριστές-μισθωτές για ασφαλέστερη χρήση των συγκεκριμένων μέσων αναψυχής.

Οι έλεγχοι διενεργούνται βάσει διαταγής της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας), που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους λιμενικές αρχές, ενώ η καταγραφή τους διενεργείται μέσω ενιαίου ψηφιοποιημένου συστήματος επιθεωρήσεων και ελέγχων.