ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Κουβαρά: «Υπάρχει ανησυχία λόγω των ισχυρών ανέμων, χρειάζονται πολλά εναέρια μέσα»

Φωτιά στον Κουβαρά: «Υπάρχει ανησυχία λόγω των ισχυρών ανέμων, χρειάζονται πολλά εναέρια μέσα»
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

«Η φωτιά δεν είναι προσβάσιμη από όλα τα σημεία, γι’ αυτό και επεκτείνεται», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, Δήμητρα Ράπτη, μιλώντας στο MEGA.

Πυρκαγιά «ξέσπασε» σήμερα (17/07) στον Κουβαρά Αττικής, λίγο πριν από τις 13:00. Στο σημείο υπάρχουν κατοικίες, ενώ, δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμών. Μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, Δήμητρα Ράπτη, τόνισε αρχικά ότι «μέσα σε μία ώρα, η φωτιά έφυγε από τη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος του οικισμού Πέτα και πέρασε πάνω από κατοικημένη περιοχή».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως «με ανησυχεί που έχει πολύ έντονο αέρα και έχει πάρει μεγάλη έκταση η φωτιά και δεν είναι προσβάσιμη απ’ όλα τα σημεία της, γι’ αυτό και επεκτάθηκε με τον αέρα. Θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή του κόσμου, να μην χρησιμοποιήσουν τη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Πέτας, να μην χρησιμοποιήσει τον δρόμο από μέσα που βγαίνει από Κερατέα προς τα Καλύβια», σημείωσε η κ. Ράπτη.

Ακόμη, ανέφερε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (2299320300) είναι διαθέσιμο για το κοινό, για οιοδήποτε πρόβλημα ή κλήση βοήθειας. «Ήδη υπάρχουν κλήσεις από ηλικιωμένα άτομα, που λόγω του έντονου καπνού, χρειάζεται να μεταφερθούν και προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη αυτή με τα μέσα του Δήμου», συμπλήρωσε. Τέλος, τόνισε ότι χρειάζονται πολλά εναέρια μέσα, προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Σχετικές ειδήσεις