ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στο Λουτράκι: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο στην περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου.

Περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με περίπου 50 οχήματα, αλλά και 40 άτομα που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ, μαζί με υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης και του στρατού, δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου, ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να προστατεύσουν από τις φλόγες κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης, «το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει έχοντας μεγάλη έκταση, αλλά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων».

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να μην περάσει η φωτιά πάνω από την νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και τις σιδηροδρομικές γραμμές, διότι σε αντίθετη περίπτωση η πυρκαγιά δεν αποκλείεται να κατευθυνθεί προς παραλιακή περιοχή του Καλαμακίου».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο ο αντιπεριφερειάρχης, «δυνάμεις του λιμενικού βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρύνουν εγκαίρως και με ασφάλεια τους κατοίκους».

Επίσης, ανέφερε ότι «τόσο η πυροσβεστική, όσο και η αστυνομία, βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων από περιοχές που μπορεί να κινδυνεύσουν από την φωτιά».

Τέλος, από νωρίς σήμερα το πρωί, δηλαδή με το πρώτο φως της ημέρας, αναμένεται να επιχειρήσουν πάνω από το πύρινο μέτωπο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.