ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Τανάγρας για φωτιά στα Δερβενοχώρια: «Δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η εικόνα είναι κακή»

Δήμαρχος Τανάγρας για φωτιά στα Δερβενοχώρια: «Δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η εικόνα είναι κακή»
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

«Η εικόνα της φωτιάς στα Δερβενοχώρια είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με τη νύχτα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, παρά τις πρωινές εναέριες ρίψεις.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, τόνισε ότι «αυτή την ώρα, δεν κινδυνεύουν οικισμοί στα Δερβενοχώρια, αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του “σύννεφου” από καπνό που έχει καλύψει την περιοχή», μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εικόνα είναι κακή, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», υπογράμμισε ο κ. Περγάλιας, σημειώνοντας ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτήν την ώρα, ενώ, στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με τη νύχτα, όμως, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση», προσέθεσε.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά εξελισσόταν αργά, διότι δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά και δεν άφησαν τη φωτιά να “ξεφύγει”. Ωστόσο, έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές», σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τανάγρας.

Σχετικές ειδήσεις