ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος για 6 μήνες

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος για 6 μήνες
Χάρης Γκίκας/Newsbomb.gr

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Λουτράκι και ξεκίνησε από την περιοχή της Καλλιθέας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στο Λουτράκι είναι ανησυχητική, αφού οι φλόγες πλησιάζουν στα διυλιστήρια, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, προκαλώντας ανησυχία για τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν λάβει διαστάσεις λαίλαπας τόσο εκεί όσο και στα Δερβενοχώρια και στη Μάνδρα.

Το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Εν τω μεταξύ υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι εκατοντάδες πυροσβέστες στα διάφορα μέτωπα της Αττικής που μαίνονται από χθες, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται αυτή την ώρα σε περιοχές της Μάνδρας, όπου ήδη έχουν καεί πολλά σπίτια.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί «112» απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους. Γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο, ώστε να τούς πείσουν να απομακρυνθούν.

Μήνυμα του «112» εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Νέα Ζωή της Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν την περιοχή, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Παράλληλα, η Πυροσβεστική απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους να κατευθυνθούν νότια προς την Ελευσίνα και τη θάλασσα.

Στο μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν προς Μάνδρα. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί εντολή για απομάκρυνση από τους οικισμούς: Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Πουρνάρια και Αγιά Σωτήρα.

Σχετικές ειδήσεις