ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – Μία «ανάσα» μακριά από τις κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία

Φωτιά στη Ρόδο: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – Μία «ανάσα» μακριά από τις κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία
NEWSBOMB.GR

Η φωτιά στη Ρόδο κατευθύνεται ανεξέλεγκτα προς τον Προφήτη Ηλία και τις κατασκηνώσεις, ενώ, εκκενώνονται περιοχές και γύρω χωριά.

Η φωτιά στη Ρόδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και «ανεβαίνει» προς τον Προφήτη Ηλία και τις κατασκηνώσεις, ενώ, αυτή τη στιγμή εκκενώνονται περιοχές και γύρω χωριά.

Στον Προφήτη Ηλία, έχει στηθεί μία γραμμή άμυνας από όλες τις εθελοντικές ομάδες, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς. Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι ένας πυροσβέστης τραυματίσθηκε και μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα. Το «πύρινο μέτωπο» προχωρά και προς τα χωριά Έμπωνα και Λάερμα, όπου στήνονται νέες γραμμές άμυνας.

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα του «112» για εκκένωση των περιοχών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά

Πριν από μερικά λεπτά, εστάλη μήνυμα από το «112» της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους των περιοχών Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά της Ρόδου, με εντολή να προχωρήσουν σε εκκένωση προς Κολύμπια, λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο νησί.

Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπως γνωστοποιήθηκε και από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή εκκένωσης των περιοχών: Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς, ορεινού όγκου Προφήτη Ηλία (Ξενοδοχείο Έλαφος). Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, τόνισε ότι επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες, μέσω ανακοίνωσης.

Φωτογραφία και βίντεο του newsbomb.gr από το σημείο:

Σχετικές ειδήσεις