ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Λεύκες στα Δερβενοχώρια

Φωτιά τώρα: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Λεύκες στα Δερβενοχώρια

Αξίζει να τονιστεί ότι η εντολή δόθηκε από τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν πόρτα - πόρτα και αυτός είναι ο λόγος που δεν εστάλη μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στον οικισμό Λεύκες στα Δερβενοχώρια

Εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Λεύκες στα Δερβενοχώρια έδωσαν οι αστυνομικοί που επιχειρούν επί τόπου στο σημείο της φωτιάς.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο ζήτησαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν τον οικισμό, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν.

«Εκκενώστε τώρα», ζήτησαν από τους κατοίκους του οικισμού με κάποιους εξ αυτών να ακολουθούν την οδηγία που έδωσαν οι αστυνομικοί και άλλους να παραμένουν στο σημείο και να βοηθούν με όσα μέσα διαθέτουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Αξίζει να τονιστεί ότι η εντολή δόθηκε από τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν πόρτα - πόρτα και γι' αυτό τον λόγο δεν εστάλη μήνυμα από το 112.

Στο σημείο υπάρχει αρκετά πυκνός καπνός και η εκκένωση ζητήθηκε από τους αστυνομικούς προληπτικά.

Η χαράδρα αλλά και το βουνό στην Οινόη, που νωρίτερα είχαν παραδοθεί στις φλόγες, έχουν πλέον κατασβεστεί, χάρις στην επέμβαση εναέριων και επίγειων δυνάμεων. Παρόλα αυτά, υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, αλλά και του μικροκλίματος που δημιουργείται στην περιοχή.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί σημείο του βουνού που βρίσκεται κοντά στις ανεμογεννήτριες. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς αν η φωτιά ξεφύγει από την περιοχή κινδυνεύει η Πάρνηθα.