ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Νιγηριανή προσπάθησε να δελεάσει Σουηδό τουρίστα με ερωτικές υπηρεσίες και τον... λήστεψε

Ρόδος: Νιγηριανή προσπάθησε να δελεάσει Σουηδό τουρίστα με ερωτικές υπηρεσίες και τον... λήστεψε

Η ίδια είχε συλληφθεί το 2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για ληστεία

Μία 45χρονη Νιγηριανή επιτέθηκε σε Σουηδό τουρίστα και του αφαίρεσε με τη βία αλυσίδα λαιμού.

Όπως καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 23χρονο υπήκοο Σουηδίας, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιουλίου 2023 ενώ περπατούσε επί της οδού Ορφανίδου τον πλησίασε μια γυναίκα με σκούρο χρώμα δέρματος, εύσωμη και ύψος γύρω στο 1,60 και του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά.


Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, αυτός αρνήθηκε και τότε εκείνη χρησιμοποιώντας μία πέτρα του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο δεξί χέρι και στον ώμο και στην συνέχεια του αφαίρεσε από τον λαιμό μία χρυσή αλυσίδα με έναν σταυρό αξίας 900 ευρώ.


Μετά την καταγγελία του υποδείχθηκε από το ηλεκτρονικό αρχείο της Ασφάλειας φωτογραφία της Νιγηριανής, γνωστής από προηγούμενη υπόθεση, την οποία αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως την δράστιδα της ληστείας σε βάρος του.


Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και την προσήγαγαν.

Αυτή αρνήθηκε την πράξη, πλην όμως, παρέδωσε στους αστυνομικούς μία χρυσή αλυσίδα με έναν σταυρό που αποδόθηκαν στο θύμα.
Η 45χρονη δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου και η δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Τον Ιούνιο του 2022 η ίδια είχε αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.


Είχε συλληφθεί την 11η Ιουνίου 2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και φέρεται μαζί με μια ομοεθνή της με την χρήση σωματικής βίας να αφαίρεσαν την 4η Αυγούστου 2021 χρήματα από έναν 34χρονο υπήκοο Σουηδίας.

Επίσης στο παρελθόν κριθεί αθώα από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ενώ είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ληστρική κλοπή από κοινού.
Η ίδια ποινή έχει επιβληθεί σε συγκατηγορούμενη ομοεθνή της.