ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική και Λακωνία – Δύσκολο το μέτωπο στη Ρόδο

Φωτιές: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική και Λακωνία – Δύσκολο το μέτωπο στη Ρόδο

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Συνεχίστηκε για μια ακόμα νύχτα η μάχη της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα - Βελτιωμένη η εικόνα από τις φωτιές στη Δυτική Αττική. Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λακωνία. Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Ρόδο.

Για ακόμη ένα βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο και Λακωνία.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο newsbomb.gr, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο από χθες το βράδυ, ωστόσο οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν δεν μπορούν να αποκλείσουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης και νέας επέκτασης.

Συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες κατάσβεσης στη Μάνδρα κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr και του Χάρη Γκίκα:

Να σημειωθεί ότι οι οικισμοί που βρέθηκαν κοντά στις εστίες των αναζωπυρώσεων εκκενώθηκαν, έπειτα κι από σχετικά μηνύματα που στάλθηκαν από το 112 κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Πρόκειται για τους οικισμούς: Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας, Παλαιοχώρι, Οινόη, Άγιος Παντελεήμονας, Άγιος Ιωάννη Κορακάς και Κιάφα.

Στο μέτωπο της Λακωνίας, η πυρκαγιά παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο υπάρχει ενεργό σημείο προς το ανατολικό τμήμα της φωτιάς.

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα και στη Ρόδο

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά στη Ρόδο είναι σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της.

Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει εκτάσεις με κατεύθυνση τα Λάερμα ενώ το μέτωπο στον Προφήτη Ηλία έχει περιοριστεί αισθητά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, Πυροσβέστες αλλά και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούσαν να αποκόψουν το μέτωπο ενώ θα διάνοιξαν αντιπυρικές ζώνες.

Η μάχη θα συνεχίζεται, ενώ με το πρώτο φως της ημέρα συνδράμουν και πάλι τα εναέρια μέσα που την Πέμπτη πετούσαν ασταμάτητα.

«Πρόλαβαν» φωτιά στην Κερατέα

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Πυροσβεστική για φωτιά σε περιοχή της Κερατέας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23:30, σύμφωνα με ενημέρωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο newsbomb.gr, έκαψε μικρή σε αγροτοδασική έκταση στο πρανές της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος της Κερατέας.

Η νέα φωτιά αντιμετωπίστηκε γρήγορα, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις, καθώς στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν 15 Πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Ανεπιβεβαίωτης πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία αναζητά δύο υπόπτους οι οποίοι κινούνται με μηχανάκι στην ευρύτερη περιοχή.

Tρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς στην Κρήτη

Σε τρεις συλλήψεις ατόμων που εκτελούσαν θερμικές εργασίες στην Κρήτη προχώρησαν οι Αρχές.

Συγκεκριμένα οι συλλήψεις σημειώθηκαν στα Ανώγεια Ρεθύμνου, στη Γόρτυνα Ηρακλείου και στη Σητεία, όπως γνωστοποίησε κατά τη βραδινή έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα ο Γιάννης Αρτοποιός.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Σχετικές ειδήσεις