ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ρόδος: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία μετά το 112 - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους πυροσβέστες

Φωτιά Ρόδος: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία μετά το 112 - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους πυροσβέστες
EUROKINISSI.

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι τοπικές υπηρεσίες διέταξαν την εκκένωση δύο ξενοδοχείων για προληπτικούς λόγους, ενώ, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες από μοναστήρι.

Η φωτιά στη Ρόδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με πυροσβέστες να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να σταματήσουν το «πύρινο μέτωπο» που μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Οι τοπικές υπηρεσίες διέταξαν την εκκένωση δύο ξενοδοχειακών μονάδων για προληπτικούς λόγους, οι οποίες βρίσκονται στον οικισμό Κιοτάρι της Ρόδου. Οι πελάτες μεταφέρθηκαν με 30 τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, εστάλησαν μηνύματα από το «112» για την εκκένωση τεσσάρων χωριών. Αρχικά για τα χωριά Λάρδος και Πυλώνας, ενώ, ακολούθησε εντολή για το Ασκληπιείο και το Κιοτάρι.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους πυροσβέστες μέσα σε μοναστήρι στην Υψενή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η σελίδα Forecast Weather Greece με δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, ότι πυροσβέστες είχα εγκλωβιστεί σε μοναστήρι στην Υψενή, έγινε γνωστό ότι απεγκλωβίστηκαν.

«Μάχη» με τις φλόγες για πέμπτη μέρα – Απομακρύνθηκαν 300 άτομα από τα Λάερμα

Η φωτιά στο νησί της Ρόδου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για 5η διαδοχική ημέρα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό, να τονίζει σήμερα (22/07) ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά μαίνεται πάνω από τα Λάερμα και κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά. Χθες το βράδυ (21/07), εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους του χωριού, να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.

Ρόδος – ΔΕΔΔΗΕ: Eκ περιτροπής διακοπές ρεύματος – Η φωτιά είναι κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης

Eκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα θα γίνουν εξαιτίας της φωτιάς που καίει κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως μία ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00. Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

  • Nα αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)
  • Nα ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Απομάκρυνση 300 ατόμων από τα Λάερμα, βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αρτοποιός, απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί, ωστόσο, η φωτιά δεν έφθασε στο χωριό. Από το πρωί, στη «μάχη» της κατάσβεσης και του περιορισμού της φωτιάς συμμετείχαν και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ, από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκονται μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, αλλά και εθελοντές πυροσβέστες. Αναμένονται να καταφθάσουν αεροπορικώς 25 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και επιπλέον βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία.

Η «μάχη» κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν ασταμάτητη, λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων. Μερικά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στη Λάρδο, για την εκτίμηση της κατάστασης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Σχετικές ειδήσεις