ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Ομάδες περιφρούρησης σε όλα τα χωριά - Διαψεύδονται τα περί προσαγωγής υπόπτου

RODOS
Photo: AP

Παρά την διάψευση από την Πυροσβεστική για προσαγωγή ύποπτου οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τα χωριά τους

Ομάδες περιφρούρησης για τις δασικές περιοχές του νησιού μας στήνουν κοινοτάρχες και κάτοικοι.

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοιήκησης και εθελοντών δηλώνουν ότι θα περιφρουρήσουν τις δασικές περιοχές των κοινοτήτων τους.

Ηδη ομάδες τέτοιες άρχισαν να συγκροτούνται στις περιοχές Ιαλυσού και Αρχαγγέλου ενώ αντίστοιχες ομάδες ετοιμάζονται και στον δήμο Αφάντου. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του προέδρου της κοινότητας Αφάντου κ. Γιώργου Μπακίρη

Διαψεύδεται η προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Διαψεύδεται από την Πυροσβεστική η προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησε μεικτό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Λιμενικού προκειμένου να διερευνηθεί αν και κατά πόσο έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει εδώ και πέντε ημέρες το νησί της Ρόδου .

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε στο χωριό Απόλλωνα και προσήχθη μετά από καταθέσεις και μαρτυρίες εθελοντών.

Ωστόσο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο μόνο για εξέταση μαρτύρων και καταθέσεων διαψεύδοντας μετ επιτάσεως ότι έγινε οποιαδήποτε σύλληψη ή προσαγωγή.