ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση γέφυρας - Πάτρα: «Στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία», αναφέρει η κατασκευαστική

Κατάρρευση γέφυρας - Πάτρα: «Στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία», αναφέρει η κατασκευαστική
Intime news

Τι αναφέρει για την κατάρρευση της γέφυρας που κατέρρευσε στην Πάτρα η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα στο σημείο

Στην τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας αναφέρεται η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα στο σημείο.

«Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν» αναφέρε συγκεκριμένα η ΑΒΑΞ ΑΕ

Η εταιρεία αναφέρει αρχικά: «Σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα)».

«H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η εταιρεία.

Ένας νεκρός μετά την κατάρρευση της γέφυρας – Οκτώ τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία

Η κατάρρευση της γέφυρας είχε ως αποτέλεσμα έναν επιβεβαιωμένο νεκρό και τουλάχιστον 12 τραυματίες.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έχει στηθεί γιγάντια επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους. Παράλληλα και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμού για επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές, καθώς στο σημείο βρίσκονται συγγενείς των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα και ψάχνουν για τους δικούς τους ανθρώπους εναγωνίως, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο και για έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Γερανοφόρο όχημα μετέβη προκειμένου να απομακρύνει το κατασκευαστικό όχημα, το οποίο βρίσκεται στο επάνω τμήμα της γέφυρας, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων.