ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τη γέφυρα από το 2019

Πάτρα: Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τη γέφυρα από το 2019
INTIME

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2019 για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσίαζε η γέφυρα στην Πάτρα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ανάρτηση που είχε κάνει πριν από 4 χρόνια για την επικινδυνότητα της γέφυρας τμήμα της οποίας κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα υπενθύμισε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή την ώρα από την πτώση της γέφυρας ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ενώ τουλάχιστον 12 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης, καθώς στο σημείο πραγματοποιούνταν έργα από το 2021, με μεγάλο κομμάτι της γέφυρας να πέφτει στο δρόμο. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2019 για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσίαζε η γέφυρα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα αναρωτιόταν εάν έπρεπε να υπάρξει κάποιο θύμα για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

«Βγαίνοντας από το τελευταίο τούνελ της περιμετρικής προς το Ρίο και στρίβοντας δεξιά για να κατέβεις προς το λιμάνι, στην διασταύρωση με τον δρόμο που έρχεται από το ΚΤΕΟ προς τον Στάδιο Τόφαλος, σταματάς να ελέγξεις γιατί έχει STOP. Αν κοιτάξεις ακριβώς απέναντι σου ψηλά στη γέφυρα, αντικρίζεις αυτό το θέαμα. Σίγουρα κάποιους μεγάλους κινδύνους κρύβει η κατάσταση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ;;;; Αν πέσει κάποιο κομμάτι στο κεφάλι ενός διερχόμενου οδηγού τι γίνεται;;;;;

==>Ο ΟΑΣΠ ας σταματήσει τον «διακοσμητικό» του απαθή ρόλο και ας δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που οι πολίτες θα καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά και μετά να πιέζει τους αντίστοιχους υπεύθυνους φορείς να επεμβαίνουν αλλιώς να μετονομαστεί σε Οργανισμό Αποδιοργάνωσης Σεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας της χώρας…. Σας υπενθυμίζω ότι όταν ΠΡΗΝ αρκετό καιρό επεσήμανα Αντίστοιχη κακοτεχνία σε γέφυρα στο φαληρικό Δ ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σπρίτζης με έστειλε στον Εισαγγελέα Πειραιά!!!»

Όπως έγραψε σήμερα ο Άκης Τσελέντης: «Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες και μαϊντανοποιήσεις. Εγώ ό,τι είχα να κάνω το έκανα»