ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Μικρή ανάσα τη Δευτέρα - Έρχεται «καυτό» διήμερο με 44άρια

Καύσωνας: Μικρή ανάσα τη Δευτέρα - Έρχεται «καυτό» διήμερο με 44άρια
eurokinissi

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα τη Δευτέρα και έπειτα ο καύσωνας... επιστρέφει με 44άρια

Ένα μικρό... διάλειμμα από τον καύσωνα αναμένεται για αύριο σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα δύσκολα ξεκινούν και πάλι από την Τρίτη.

Συγκεκριμένα το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη η ζέστη θα είναι και πάλι αφόρητη, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει σύμφωνα με την ΕΜΥ τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Αλλά όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η Τετάρτη εκτιμάται ότι θα είναι η τελευταία αυτού του πολυήμερου κύματος καύσωνα. Την Πέμπτη με πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ειδικά για τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα στα βουνά στα βόρεια το μεσημέρι απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσουν τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.