ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας– Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας– Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους
Eurokinissi

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την κατάρρευση τμήματος γέφυρας, της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, στην περιοχή, Προάστιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας συλληφθείς είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του έργου οι άλλοι δύο είναι εργαζόμενοι, ενώ αργά την Κυριακή έγινε γνωστή και μια τέταρτη σύλληψη. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού τουλάχιστον δύο ατόμων κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας.

Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει ανασυρθεί νεκρός και τουλάχιστον δώδεκα τραυματισμένοι.

«Γλίτωσα από θαύμα», λέει με τρεμάμενη φωνή στην κάμερα ο Ρομά που βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της. Μάλιστα, αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών, υποστηρίζει: «Έχω δύο τρία άτομα από κάτω. Είναι πεθαμένοι. Τους είδα».

Όπως έγινε γνωστό το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε ήταν κλειστό από τις 20 Ιουλίου και απαγορευόταν η κυκλοφορία λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην μεγάλη περιμετρική

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, ένα τμήμα της οποίας είχε κλείσει, λόγω της κατάρρευσης τμήματος γέφυρας, στην περιοχή Προάστιο. Όμως, συνεχίζεται ο αποκλεισμός της οδού Διοδώρου, στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ανακοίνωση υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και οι Υφυπουργοί Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους, με αφορμή το δυστύχημα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Από τις πρώτες στιγμές και χωρίς καθυστέρηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έπραξε τα ακόλουθα:

  • Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου μετέβη άμεσα στον χώρο του δυστυχήματος και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
  • Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος μετέβη άμεσα στην Πάτρα, όπου είχε επαφές με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
  • Η κα Αλεξοπούλου σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, επικοινώνησε με την Εισαγγελία.
  • Εκλήθη η παραχωρησιούχος εταιρεία προκειμένου εκπρόσωποί της να μεταβούν άμεσα στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιείται σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.