ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Διενέργεια ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου δημοσίου υπαλλήλου

Καλλιθέα: Διενέργεια ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου δημοσίου υπαλλήλου
Newsbomb archive.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας, στην οποία γνωστοποιεί ότι προχώρησε στη διενέργεια ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου δημοσίου υπαλλήλου που κατέρρευσε εν μέσω καύσωνα, ενώ άνοιγε παιδική χαρά.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, προχώρησε στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 49χρονου εργαζόμενου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Ο 49χρονος υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν πατέρας ενός ανηλίκου παιδιού 16 ετών και παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια διασώστη του ΕΚΑΒ, δεν τα κατάφερε. Ο άτυχος εργαζόμενος του Δήμου Καλλιθέας πήγε χθες το απόγευμα (23/07) να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα. Αφού ξεκλείδωσε τη μία είσοδο της παιδικής χαράς, στην προσπάθεια να ξεκλειδώσει το δεύτερο λουκέτο, κατέρρευσε.

Στο σημείο έφθασαν ΕΚΑΒ και Αστυνομία, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες επί περίπου 20 λεπτά εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ο άνδρας κατέληξε. Ο 49χρονος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή, πιθανότατα λόγω θερμοπληξίας.

Σε ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου και τονίζει ότι ο Δήμος «είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων».

Σχετικές ειδήσεις