ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μαγνησία: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση άλλων πέντε περιοχών

Φωτιά στη Μαγνησία: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση άλλων πέντε περιοχών
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Νέο μήνυμα του «112», αυτή τη φορά για τους κατοίκους πέντε περιοχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στη Μαγνησία.

Με τη φωτιά στη Μαγνησία να βρίσκεται σε εξέλιξη, η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, μέσω μηνύματος, εξέδωσε εντολή στους κατοίκους άλλων πέντε περιοχών του Βόλου και συγκεκριμένα των: Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθαριά να εκκενώσουν προς Βόλο.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, το «112» έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Καστράκι του Βόλου να εκκενώσουν προς Μικροθήβες.

Αναζωπύρωση στο μέτωπο του Αερινού

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι (27/07) στην περιοχή προς το Αερινό Μαγνησίας, καθώς η φωτιά δεν φαίνεται να σβήνει και τα «καντηλάκια» δημιούργησαν νέα μέτωπα.

Φωτογραφίες από την αναζωπύρωση στο μέτωπο του Αερινού:

Νωρίτερα, σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο Σέσκλο της Μαγνησίας. Η πυρκαγιά φαινόταν να είχε καλύτερη εικόνα νωρίτερα, καθώς οι ρίψεις νερού από εναέριες δυνάμεις και οι ασθενείς άνεμοι περιόρισαν αρκετά τις φλόγες.

Το πρωί, το «πύρινο μέτωπο» απείλησε για αρκετές ώρες το Σέσκλο, πέρασε σε απόσταση 100 μέτρων από τον οικισμό και προχώρησε προς το Διμήνι και το Παλιούρι λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν και ακολουθως, κατευθύνθηκε προς τις παραθαλάσσιες περιοχές Κριθαριά, Μάραθος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Μεγάλη Βελανιδιά, στους κατοίκους των οποίων εστάλη μήνυμα από το «112», στις 05:00, προκειμένου να εκκενώσουν τους οικισμούς.

Σχετικές ειδήσεις