ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λαμία  

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λαμία  

Τρεις ώρες κράτησε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να περιορίσουν τις φλόγες που προέκυψαν από αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της χθεσινής πυρκαγιάς στη Λαμία.

Την λύση την έδωσαν οι συνεχείς πτήσεις από δύο αεροσκάφη που συμπληρώθηκαν με ένα ελικόπτερο, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, τα χωματουργικά μηχανήματα και τις υδροφόρες που διατέθηκαν από τον δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς - και μαζί τους οι εθελοντές που με ένα κλαδί στα χέρια προχωρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες.

Αρχικά περιόρισαν το ένα μέτωπο που κινούνταν προς το Κάστρο της Λαμίας από την βόρεια πλευρά και στη συνέχεια το δεύτερο μέτωπο που κινούνταν προς κατοικημένη περιοχή. Οχήματα της αστυνομίας με μεγάφωνα καλούσαν τους πολίτες που έμειναν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ δύο φορές απεστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους πολίτες του Αφανού να φύγουν από την περιοχή και να κατατεθούν προς Δομοκό. Τέλος, με φροντίδα του δήμου άδειασε πολύ γρήγορα και το κολυμβητήριο Λαμίας και απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης:

«Ήταν μία δοκιμασία ακόμη. Μιά αναζωπύρωση από το πουθενά που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θέλω να ευχαριστήσω τους χειριστές των αεροσκαφών και του ελικοπτέρου για την αυτοθυσία τους, τους πυροσβέστες και τα συνεργεία του δήμου» είπε, ενώ έκανε αναφορά και στους «εκατοντάδες εθελοντές που βγήκαν στους λόφους για να δώσουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες» σήμερα και χθες.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Νέα Αγχίαλος: Στις φλόγες το κτήριο του αγροτικού συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

Νέα Αγχίαλος: Νέα συγκλονιστικά βίντεο πολιτών με τις εκρήξεις

Το μωρό από την Κρήτη που «σκλάβωσε» το TikTok – Δείτε το βίντεο με τα 3,3 εκατ. προβολές