ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μαγνησία: Πρωτοφανής η καταστροφή από τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιά στη Μαγνησία: Πρωτοφανής η καταστροφή από τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Ισχυρές εκρήξεις, συγκλόνισαν την Πέμπτη (27/7) περιοχές της Μαγνησίας. Οι εντάσεις ήταν τόσο ισχυρές, που ακούστηκαν μέχρι την πόλη Βόλου.

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στις 17:45 προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, ήταν σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερη μέρα.

Η πιο ισχυρή έκρηξη που το ωστικό της κύμα έκανε μια πορεία αρκετών χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 19:18.

Οι εκρήξεις προήλθαν από την αποθήκη πυρομαχικών στην Πολεμική Αεροπορική Βάση της 111 ΠΜ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς ξέφυγε η φωτιά και πέρασε μέσα σε στρατιωτική περιοχή.

Το στρατόπεδο βρίσκεται περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (έδρα 111ΠΜ) και εκκενώθηκε στις 17:45 όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό.

Λόγω των εκρήξεων η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας στα 3 χιλιόμετρα πέριξ του στρατοπέδου και εκπέμφθηκε σχετικό σήμα από το 112 στις 19:50.

Από τις εκρήξεις έσπασαν τζάμια σε πολλά σπίτια και καταστήματα, κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από σπίτια τους.