ΕΛΛΑΔΑ

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά
Eurokinissi

Πτώση Canadair: Με μάτια δακρυσμένα και ένα «κρίμα» στα χείλη, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του από τη Σχολή Ικάρων αποχαιρέτησαν τον ανθυποσμηναγό. Μετά την εξόδιο ακολουθία, τον συνόδευσαν σιωπηλοί στην τελευταία του κατοικία, με τα αγήματα να αποδίδουν τιμές στον 27χρονο πιλότο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κηδεία του Χρήστου Μουλά, του άτυχου Σμηναγού που έχασε τη ζωή του στην πτώση του Canadair στην Κάρυστο.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, έφτασε το πρωί της Παρασκευής το φέρετρο του 34χρονου, τυλιγμένο με την γαλανόλευκη σημαία. Η κηδεία γίνεται στη γενέτειρά του, το Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, όπου μεγάλωσε ο ίδιος και ζουν οι γονείς και η αδελφή του.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του, η οποία διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και βρίσκεται σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση.

Ο προαύλειος χώρος της εκκλησίας γέμισε από στεφάνια που έστειλαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης προς την οικογένεια του Χρήστου Μουλά η Βουλή των Ελλήνων υιοθετεί το αγέννητο παιδί του, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

H εξόδιος ακολουθεία θα γίνει παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά

Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο Canadair που έπεσε στη Κάρυστο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε ότι η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη, με την πολιτεία να είναι δίπλα του.

Σε λίγους μήνες o 34χρονος Χρήστος Μουλάς θα γινόταν πατέρας, καθώς η σύζυγός του διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Χθες το τελευταίο αντίο στον Περικλή Στεφανίδη

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην νεκρώσιμη ακολουθία που έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 27 Ιουλίου. Ο Περικλής Στεφανίδης πέταξε στην αιωνιότητα και μπήκε στο πάνθεον των ηρώων. Δυστυχώς προστέθηκε στην μακρά λίστα των πιλότων μας που θυσίασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Οι γονείς του Περικλή Στεφανίδη έφτασαν από νωρίς στην εκκλησία κρατώντας φωτογραφίες του αδικοχαμένου πιλότου, ενώ ο πατέρας του είχε στα χέρια του το ξίφος του το οποίο έλαβε κατά την ορκωμοσία του ως ανθυποσμηναγός.

Στην κηδεία του Ανθυποσμηναγού Στεφανίδη ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του στρατεύματος

Ο πόνος είναι ανείπωτος για την οικογένειά του, που δεν μπορεί να πιστέψει πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε για πάντα τον Περικλή. Φίλοι και συγγενείς μόνο καλά λόγια έχουν να πουν με τον 27χρόνο πιλότο, που όνειρό του ήταν να περάσει στη σχολή Ικάρων και τώρα πέταξε για πάντα στους ουρανούς

Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου έδωσε το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Λίγο μετά τις 16:00 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τις δέουσες τιμές στον πιλότο που έπεσε στο καθήκον.

Στη κηδεία το παρών εκτός από τον πρωθυπουργό, έδωσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χουδελάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Μπουρολιάς.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου πιλότου, ενώ συγκλονισμένοι είναι και οι συνάδελφοι του που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους:

Απονέμεται ο βαθμός αντιπτεράρχου στους ήρωες πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη

Συγκίνηση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετης - στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας - για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έπεσαν στο καθήκον, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά στην Κάρυστο.

Έπαρση σημαίας στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους, Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη

Στην τελετή μνήμης βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα γίνει τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία στη συνέχεια θα μείνει να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί. Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

Σύμφωνα με ένα συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ, η συντριβή του CL-215 γίνεται αμέσως μετά τη ρίψη νερού, με το δεξί φτερό του να προσκρούει σε δέντρο. Ο δεξιός πλωτήρας αποκόπηκε με συνέπεια να πάρει δεξιά κλίση και να συντριβεί στο έδαφος.

Σχετικές ειδήσεις