ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Στο 50% οι ακυρώσεις των κρατήσεων στο νησί

Φωτιά στη Ρόδο: Στο 50% οι ακυρώσεις των κρατήσεων στο νησί

Ο πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων Δωδεκανήσου μεταφέρει την εικόνα από τις κρατήσεις στα καταλύματα της Ρόδου 

Τις πληγές της μετράει η Ρόδος μετά τη βιβλική καταστροφή από την φωτιά που μαίνεται στο νησί για 11η ημέρα.

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε ο πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Τοκούζης για τον τουρισμό και την εικόνα των κρατήσεων στα καταλύματα του νησιού.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού, όσο ήταν οι πυρκαγιές, γιατί τώρα πια έχει γίνει κατάσβεση και είναι μόνο αναζωπυρώσεις, λειτουργούσε κανονικά», ανέφερε αρχικά.

«Μετά την οικολογική καταστροφή ξεκινάει μία άλλη μεγαλύτερη καταστροφή, οικονομική. Θα έπρεπε να είχαμε προσέξει καταρχάς να μη φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Καθώς στο νησί τις πρώτες τρεις ημέρες δεν έπνεαν καν άνεμοι. Επειδή δεν υπήρχε κάποια επιτροπή διαχείρισης κρίσεων δεν είχε επικοινωνηθεί πως το 95% περίπου του νησιού δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα, όπως είπε εδώ και λίγες μέρες να έχουν ξεκινήσει οι ακυρώσεις από τους επισκέπτες», εξήγησε ο κ. Τοκούζης.

«Πρόκειται για μεγάλη οικονομική καταστροφή για το νησί, ανά βδομάδα 50% των κρατήσεων ακυρώνονται και έχουμε ακυρώσεις και για τον επόμενο μήνα», συμπλήρωσε.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Τοκούζης, η φετινή σεζόν δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι επαγγελματίες, καθώς «η πληρότητα στη ρόδο και όχι μόνο ήταν στο 50%. Πριν από 10-15 μέρες ξεκίνησε να γεμίζει το νησί» και στη συνέχεια ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά που ανέτρεψε για άλλη μια φορά την εικόνα στα τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Τα επίπεδα που κυμαίνεται ο τουρισμός τον Ιούλιο

Για τα επίπεδα που κυμαίνεται ο τουρισμός τον Ιούλιο μίλησαν στην Κοινωνία Ώρα MEGA παράγοντες του κλάδου.

Ο Γιώργος Κασκαντάμης, διευθυντής ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο και ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης μίλησαν στην Κοινωνία Ώρα MEGA για την τουριστική κίνηση στο νησί των Επτανήσων και την Κρήτη.

Ειδικά για την Ζάκυνθο σημείωσε ο κ. Κασκαντάμης ότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν έγινε με δειλά βήματα και χαμηλές πληρότητες που συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Για την τρέχουσα περίοδο είπε: «Μεσούσης της σεζόν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, οι πληρότητες είναι στο 95 – 100% και γενικά υπάρχει αυξημένη κίνηση. Σίγουρα όμως, οι πυρκαγιές έχουν επηρεάσει τον πελάτη που θέλει διακοπές».

Σχετικά με την παραλία ναυάγιο εξήγησε ο κ. Κασκαντάμης ότι η παραλία είναι κλειστή, αλλά οι τουρίστες μπορούν να πηγαίνουν με πλοιάρια, να επισκέπτονται το μέρος και να βγάζουν φωτογραφίες».

Αρκετή κίνηση στην Κρήτη, υπάρχει διαθεσιμότητα

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση της Κρήτης μίλησε ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης.

«Η Κρήτη έχει αρκετή κίνηση, αλλά υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Σας καλώ όλους να ψάξετε στο Διαδίκτυο να βρείτε προσφορές».

Σε σχέση με τα επίπεδα του τουρισμού πέρυσι, μάλιστα υπάρχει μία μικρή αύξηση, έκανε την εκτίμηση ο κ. Βλατάκης.