ΕΛΛΑΔΑ

Οι Unstoppables του efood χαράσσουν πορεία για νέες διακρίσεις, σε όλα τα επίπεδα!

Οι Unstoppables του efood χαράσσουν πορεία για νέες διακρίσεις, σε όλα τα επίπεδα!

Citius, Altius, Fortius (Γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα) είναι το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότερα έως σήμερα.

Ψηλότερα στοχεύει πάντα το efood, που ανακοινώνει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης αθλητών, υπό τον τίτλο «The Unstoppables» - «Οι Ασταμάτητοι». Στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, αλλά και σε κάθε γειτονιά που ο αθλητισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών, το efood βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που χρειάζονται στήριξη για να σπάσουν ακόμα μεγαλύτερα όρια και να κατακτήσουν ακόμα υψηλότερες κορυφές.

Η συνεισφορά του efood αφορά σε αθλητές που προετοιμάζονται για το Παρίσι, στοχεύοντας σε διακρίσεις επιπέδου ολυμπιακών μεταλλίων, σε Αθλητές με Αναπηρία, αλλά και σε ερασιτεχνικά σωματεία που προωθούν την ευγενή άμιλλα, την ισότητα και τη συμπερίληψη στα παιδιά.

Έτσι, το efood στηρίζει την ομάδα μπάσκετ Champs του Holargos BC, στην οποία συμμετέχουν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, τον ΑΟ Άνοιξης, αλλά και τους: Δώρα Γκουντουρά, πρωταθλήτρια ξιφασκίας, Λεωνίδα Τσορτανίδη, κορυφαίο έλληνα αθλητή για το 2023 στην ιστιοσανίδα, το δίδυμο Παύλου Καγιαλή και Γιάννη Ορφανού στην ιστιοπλοΐα και Νίκο Κοντού, τον κολυμβητή με αναπηρία που διεκδικεί τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

The Unstoppables: Οι αθλητές της «ομάδας» του efood

Ασταμάτητοι για νέες διακρίσεις και νέες κορυφές είναι οι αθλητές που αποτελούν τους Unstoppables του efood. Με την κατάλληλη στήριξη, που έχουν πλέον από τη χορηγία του efood, συνεχίζουν εντατικές προπονήσεις, θέτοντας νέους στόχους. Η φετινή αγωνιστική χρονιά άλλωστε είναι προ-ολυμπιακή και κάθε αγώνας αποβλέπει στο μεγάλο γεγονός του 2024: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Η 26χρονη Δώρα Γκουντουρά είναι πρωταθλήτρια στην Ξιφασκία. Με το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη από το γκραν πρι της Σεούλ στις αποσκευές της, βρίσκεται πλέον στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ. Στόχος της είναι να μπορέσει να επικυρώσει την πρόκριση, ώστε στο Παρίσι, όπου όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά, να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και… με το σπαθί της να φέρει τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί στην πατρίδα μας.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, μόλις 22 χρονών κατόρθωσε να αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2023 στην ιστιοσανίδα. Διαγωνίζεται στην κατηγορία που θεωρείται ως η «Formula-1 της ιστιοπλοΐας», την κλάση Iqfoil και η επαφή του, σε αγωνιστικό επίπεδο, με το νερό ξεκίνησε στα οχτώ του χρόνια. Κατάγεται από την Άνδρο, ένα νησί με τεράστια ναυτική παράδοση, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και μάλιστα είναι το δεύτερο από τα συνολικά δέκα παιδιά που έχει η οικογένεια του! Δαμάζει τα κύματα καθημερινά και έχει ήδη κατακτήσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, θέτοντας τον πήχη της προσπάθειάς του ακόμα πιο ψηλά.

Το δίδυμο Παύλου Καγιαλή και Γιάννη Ορφανού διαγωνίζεται στην κατηγορία των 49er στην ιστιοπλοΐα, συνεχίζοντας μια ιστορική πλέον παράδοση ολυμπιακών μεταλλίων για τη χώρα μας. Ο Παύλος Καγιαλής άλλωστε είναι ήδη Ολυμπιονίκης, καθώς το 2016, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα σκάφη 470, με τον τότε συμπαίκτη του Παναγιώτη Μάντη και μάλιστα μετά από μία εντυπωσιακή τελευταία ιστιοδρομία.

Στην ομάδα του efood έχει ενταχθεί και ο κολυμβητής Νίκος Κοντού που ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «Ηρόδικος» και συγκεκριμένα, αγωνίζεται στο S1 στα 50μ. και 100μ. ύπτιο. Έχει διακριθεί σε διεθνή αγώνα με δυο μετάλλια και έχει προκριθεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ στόχος του είναι οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Στο τμήμα μπάσκετ Champs του Holargos BC, που επίσης εντάσσεται στην ομάδα των Unstoppables του efood, συμμετέχουν, όπως αναφέραμε, παιδιά από 6 έως 11 ετών, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και κερδίζουν πολύ σημαντικά στοιχεία για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη μέσω του αθλητισμού, κάνοντας πράξη την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας. Στους Unstoppables ανήκουν επίσης ερασιτεχνικά σωματεία που κάνουν πράξη τη διάδοση του μαζικού αθλητισμού, με τη χορηγική συνεργασία με τον ΑΟ Άνοιξης.

Το efood στοχεύει και κατακτά νέες κορυφές

Η ομάδα των Unstoppables που δημιούργησε το efood προχωρά στο αύριο με στόχο να κερδίσει νέες διακρίσεις, νέα μετάλλια αλλά και νέες εμπειρίες, καθώς ο αθλητισμός είναι μια φιλοσοφία ζωής για την άμιλλα και τον ευγενή ανταγωνισμό. Στηρίζοντας αθλητές κατά την προετοιμασία τους, την πιο δύσκολη και επίπονη περίοδο, αλλά και παιδιά που αγωνίζονται για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο της ζωής, το efood κατακτά μια ακόμα κορυφή και βάζει πλώρη για ακόμα περισσότερες στο μέλλον.