ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Στα κάγκελα οι πολίτες με τις «κούρσες θανάτου» των διακινητών στην Εγνατία

Έβρος: Στα κάγκελα οι πολίτες με τις «κούρσες θανάτου» των διακινητών στην Εγνατία
Glomex

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας στον Έβρο και απαίτηση των κατοίκων να μπει τέλος στην ασυδοσία των διακινητών που προκαλούν ακόμα και θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στην Εγνατία Οδό.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Έβρου βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα θανατηφόρα τροχαία που προκαλούν διακινητές, με τον τρόπο που οδηγούν στην Εγνατία Οδό έτσι ώστε να αποφύγουν τα μπλόκα των αρχών. Η πορεία ήταν μηχανοκίνητη, με τους Εβρίτες να έχουν ανά χείρας και ελληνικές σημαίες και να είναι στα κάγκελα για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Το σημείο συνάντησης για την πορεία ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Χάθηκε το παιδί μας. Ένας λεβέντης. Είμαι θυμωμένη με την Αστυνομία για τα μέτρα που δεν λαμβάνονται. Θέλω τώρα λύση. Να μην χαθεί άλλη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της συγκέντρωσης μητέρα θύματος σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε διακινητής.

Η μηχανοκίνητη πορεία κατέληξε στις Φέρρες Έβρου, με την επαρχιακή οδό να παραμένει για περισσότερο από μία ώρα κλειστή. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την Αστυνομία να ληφθούν μέτρα για να σταματήσουν οι κούρσες θανάτου των δουλεμπόρων. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα, τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και στις θαλάσσιες «διαδρομές», με τους διακινητές να φτάνουν μέχρι την Εύβοια για να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα από τις ακτές της Τουρκίας.

Οι κάτοικοι στον Έβρο, πάντως, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, οι δράσεις των πολιτών του Έβρου αναμένεται να ενταθούν. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνικά μέσα για να σταματήσουν οι κούρσες θανάτου των διακινητών.