ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Petar: Σφυροκόπησε το Ιόνιο και συνεχίζει - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Petar: Σφυροκόπησε το Ιόνιο και συνεχίζει - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες
INTIME

Κακοκαιρία Petar: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πού ήχησε το 112, πώς θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8), η κακοκαιρία Petar έχει αρχίσει την επέλασή της. Η δυτική Ελλάδα ήταν η περιοχή που πρώτη είδε τα ακραία καιρικά φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους, με το 112 να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα από νωρίς.

Ιόνιο, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία και Θεσπρωτία βρέθηκαν στο «μάτι» της κακοκαιρίας, ενώ προοδευτικά τα φαινόμενα εξαπλώθηκαν και προς τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα με την Καστοριά, τα Γρεβενά, την Κοζάνη αλλά και την Καρδίτσα να αντιμετωπίζουν ισχυρούς ανέμους και μπουρίνια.

Έκλεισαν δρόμοι στην Κεφαλονιά

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν στην Κεφαλονιά, όπου το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξε σφοδρή βροχόπτωση. Αυτή προκάλεσε πτώση λάσπης και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο δρόμος Αργοστολίου – Φισκάρδου.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έσπευσε στο σημείο για την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας, όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές του νησιού που αντιμετώπισαν προβλήματα.

Κλειστοί δρόμοι στην Κεφαλονιάekefalonia.gr

Έντονα φαινόμενα στην Κέρκυρα - Τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε παραλία

Ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα χρειάστηκε η κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος μετά από κλήση ομάδας 10 τουριστών που εγκλωβίστηκαν στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Η περιπέτεια των τουριστών είχε αίσιο τέλος, καθώς απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και τους μετέφερε στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

corfutvnews.gr

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη Βόρεια Κέρκυρα, όπου σύμφωνα με το corfutvnews.gr, στο Σιδάρι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ χρειάζεται μεγαλη προσοχή στους οδηγούς.

Κακοκαιρία Petar: Πώς θα κινηθούν τα ακραία φαινόμενα

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 04-08-2023/1300 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Το καιρικό σύστημα με την ονομασία "PETAR", όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
α. άμεσα η περιοχή Κέρκυρας - Παξών
β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία
γ. από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία
δ. από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας Petar μέσω του WINDY:

Σχετικές ειδήσεις