ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα ο μαφιόζος της Καμόρα - Ζητά να μην εκδοθεί στην Ιταλία

Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα ο μαφιόζος της Καμόρα - Ζητά να μην εκδοθεί στην Ιταλία

Ο 60χρονος εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο στο νησί των Φαιάκων, όπου διαμένει μόνια εδώ και 21 χρόνια, δημιουργώντας οικογένεια

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα ο 60χρονος Ιταλός που συνελήφθη στην Κέρκυρα και φέρεται να έχει σχέσεις με την ιταλικά Καμόρα.

Ο 60χρονος εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο στο νησί των Φαιάκων, όπου διαμένει μόνια εδώ και 21 χρόνια, δημιουργώντας οικογένεια.

Ο 60χρονος θα ζητήσει να μην εκδοθεί στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι τα οικονομικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί στην Ελλάδα.

Η φωτογραφία που τον «έκαψε»

Μια πρόσφατη φωτογραφία του με πανό και κασκόλ της Νάπολι σε μπαλκόνι εστιατορίου, η οποία κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν αυτή η οποία ουσιαστικά «πρόδωσε» τον 60χρονο Ιταλό, ο οποίος ζούσε για χρόνια στην Κέρκυρα, κάνοντας δουλειές για την ιταλική μαφία, διατηρώντας ρόλο «λογιστή», του ανθρώπου δηλαδή που είχε αναλάβει να ξεπλένει χρήματα μέσω παράνομων εταιρικών σχημάτων.

Δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης και το όνομά του περιλαμβανόταν στη λίστα των ιταλικών αρχών με τους 100 επικίνδυνους φυγόδικους. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είχε σχέση με παρακλάδι της Καμόρα, της εγκληματική οργάνωσης της ιταλικής μαφίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καμπανίας και την πρωτεύουσά της την Νάπολη.