Η ΔΡ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΒΟΥΡΔΑΚΟΥ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια – Σβουρδάκου: «Ήταν ένα ραντεβού θυμάτων – Αύριο θα είναι κάποιος άλλος»

Νέα Φιλαδέλφεια – Σβουρδάκου: «Ήταν ένα ραντεβού θυμάτων – Αύριο θα είναι κάποιος άλλος»
Eurokinissi

Η Δρ. Εγκληματολογίας Δέσποινα Σβουρδάκου μίλησε στο Newsbomb.gr και ανέλυσε το τι κρύβεται πίσω από την οπαδική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του άτυχου 29χρονου Μιχάλη. Κάνει λόγο για έναν πόλεμο που δεν έχει ξανασυμβεί...

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα γιατί και το πώς κατάφεραν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ξεκινήσουν οι επιθέσεις με τους Έλληνες είναι πολλά.

Η Δρ. Εγκληματολογίας Δέσποινα Σβουρδάκου μίλησε στο Newsbomb.gr και ανέλυσε το τι κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για πόλεμο.

«Ένας ιδιαίτερος πόλεμος ο οποίος υπάρχει χρόνια πίσω. Είναι δράσεις και αντιδράσεις ανάμεσα σε εχθρούς και σε πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου που κλείνουν ραντεβού μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του διαδικτύου. Ο Άλκης ήταν το χείριστο αλλά ήταν εντός των συνόρων, ο οποίος θυσιάστηκε στο όνομα των ομάδων και του «θεού» του ποδοσφαίρου – την ομάδα τους - όμως εδώ βλέπουμε το διαφορετικό το ανατρεπτικό το πολύεγκληματικό, είναι εκτός συνόρων. Βλέπουμε μια επίθεση ατόμων ομάδων οργανωμένων που είναι εκτός συνόρων. Μια επίθεση Βαλκάνιων, οργανωμένων ατόμων που έχουν να κάνουν με ομάδες και ανθρώπων με εξουσίες που είχαν στόχο, συγκεκριμένο μέρος. Δεν είναι κάτι αιφνίδιο. Υπάρχει μέθοδος, σχέδιο οργανωμένο, στοχευμένη μέρα, ώρα και τοποθεσία. Ήταν ένα ραντεβού θυμάτων ανάμεσα σε εχθρούς και αντιπάλων εκτός συνόρων που είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Ήταν ο Άλκης, τώρα ο Μιχάλης αύριο θα είναι κάποιος άλλος/-η.», ανέφερε αρχικά η κα. Σβουρδάκου.

«Ήρθαν, μας χτύπησαν, μας σκότωσαν, μας κατέκτησαν και έφυγαν»

Η Δρ Εγκληματολογίας επισήμανε ότι η οπαδική βία είναι κομμάτι του οργανωμένου εγκλήματος και ότι πρόκειται για πόλεμο με νικητές τους δράστες που ήρθαν... εκτός συνόρων.

«Αυτή η ανεξέλεγκτη βία στο όνομα των "θεών" (των ομάδων) άπτεται του οργανωμένου εγκλήματος, μια έκφανση του οργανωμένου εγκλήματος. Οι άνθρωποι που κάνουν τις επιθέσεις με χέρια πόδια ή αιχμηρά αντικείμενα δεν είναι άσχετοι από το οργανωμένο έγκλημα. Κομμάτι του οργανωμένου είναι η οπαδική βία. Βλέπω έναν πόλεμο που είναι «υπέρυμών». Όλοι ήξεραν, ήρθαν, μας χτύπησαν, μας σκότωσαν, μας κατέκτησαν και έφυγαν. Είναι νικητές. Αν υπάρχουν κατηγορούμενοι είναι κομμάτι του πολέμου.», εξήγησε στο Newsbomb.gr η κα. Σβουρδάκου.

«Είχαμε απώλεια, θάνατο. Είναι πόλεμος. Όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν ρίχνει γροθιά στο μαχαίρι. Φτάνει να φύγουν ή να παραιτηθούν αξιωματικοί ή κάποιος υπουργός; Μήπως να δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του; Να δούμε όλοι τα αίτια, πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό και πραγματικό. Με τις παραιτήσεις δεν λύνεται το πρόβλημα. Αύριο θα έχουμε έναν νέο Άλκη και νέο Μιχάλη. Υπάρχει μια ανασφάλεια των πολιτών… για ποια ασφάλεια μιλάμε των πολιτών στην καθημερινότητά τους; Βλέπουμε νέα είδη εγκληματικότητας στη νέα τους μορφή.», πρόσθεσε η εγκληματολόγος.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκληματίες, του περιθωρίου που ξέρουν να σκοτώνουν να ασκούν βία. Από την άλλη βλέπουμε την αντίδραση της πολιτείας…. Η οποία είναι ποια; Εντός των συνόρων απ’ έξω προς τα μέσα είναι ένας πόλεμος που δεν έχει συμβεί ξανά. Για να έρθουν οι ξένοι κάποιος έδωσε πληροφορίες και αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει περισσότερο. Είμαστε η «Κολομβία της Ευρώπης» όπως έλεγαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά που θα νιώθει ασφαλής ο Έλληνας πολίτης;», κατέληξε η κα. Σβουρδάκου.