ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς η ΕΛΑΣ έχασε το κομβόι των χούλιγκαν στην Αττική Οδό

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς η ΕΛΑΣ έχασε το κομβόι των χούλιγκαν στην Αττική Οδό

Νέες πληροφορίες για το υπηρεσιακό φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έφερε τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην «καρδιά» της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, αν και ενήμερη δεκάδες πηγές για την έλευση Κροατών χούλιγκαν στη χώρα ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έμεινε άπραγη, με αποτέλεσμα τα έκτροπα στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως έκβαση τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου των κιτρινόμαυρων, Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από ό, τι προκύπτει από το στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, στις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε το κομβόι των Κροατών χούλιγκαν στα διόδια της Ελευσίνας, αφού είχε διασχίσει τη μισή χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς επί της Εθνικής Οδού.

Στη συνέχεια ωστόσο, στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα ΙΧ διασπάστηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα, με μερικά να συνεχίζουν να κινούνται επί της Εθνικής οδού, ενώ άλλα ακολούθησαν την Αττική Οδό.

Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε το μοιραίο λάθος, αφού χάθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν και να αποτρέψουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με τη μοιραία κατάληξη για τον 29χρονο Μιχάλη.

«Ήταν παιδί καλόκαρδο, με μεγάλη πίστη» - Συγκλονίζει η οικογένεια του Μιχάλη

Οι συγγενείς του 29χρονου γνωστοποίησαν ότι αντί στεφάνων επιθυμούν να κατατεθούν δωρεές υπέρ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ».

Σε μήνυμά τους, το οποίο δημοσίευσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, εξήγησαν τους λόγους, συγκινώντας με όσα αναφέρουν για τον Μιχάλη τους.

Αναλυτικά: «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι' αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ" στη μνήμη του αδικοχαμένου μας».

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μιχάλη Κατσουρή, θα γίνει την Παρασκευή (11/8) στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, πόλη στην οποία έμενε.