ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο: Οι ουρές έχουν «ξεφρακάρει», παραμένει η αναμονή για τους πολίτες

Κτηματολόγιο: Οι ουρές έχουν «ξεφρακάρει», παραμένει η αναμονή για τους πολίτες
INTIME.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζεται στην υπηρεσία του Κτηματολογίου Αθηνών, στο κτήριο επί της οδού Αριστοτέλους. Ωστόσο, η αναμονή για τον κόσμο παραμένει.

Οι εικόνες ντροπής έξω από το κτήριο της υπηρεσίας του Κτηματολογίου στην Αθήνα, με τις ατελείωτες ουρές πολιτών που επιθυμούσαν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους αλλά και την παρουσία… επιτήδειων οι οποίοι πωλούσαν αριθμούς προτεραιότητας έναντι χρηματικού ποσού, έφεραν άμεσες παρεμβάσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ύστερα από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική κατάθεση συμβολαίων από τους πολίτες την 25η Ιουλίου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανακοίνωσε ένα ακόμη «εργαλείο» για όσους επιλέγουν να εξυπηρετηθούν από το Κτηματολόγιο διά ζώσης.

Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία –έπειτα από ταυτοποίηση των στοιχείων του αιτούντα πολίτη– θα δίνει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας και ο πολίτης θα παρακολουθεί από το κινητό του, την πορεία εξυπηρέτησης, ώστε να μην περιμένει στην ουρά.

Βελτιωμένη εικόνα, παραμένει η αναμονή για τους πολίτες

Υπάρχει κόσμος που περιμένει έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών επί της οδού Αριστοτέλους, ωστόσο, τα πράγματα παρουσιάζονται πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχουν ουρές, παρ’ ότι ο κόσμος έχει σπεύσει από πολύ νωρίς το πρωί στην υπηρεσία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης για Κτηματολόγιο: «Με την ψηφιακή κατάθεση, έχεις προτεραιότητα»

«Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και τα Υπουργεία, στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Σύντομα, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα. Την ώρα που πωλείται ένα ακίνητο να “κλειδώνει” ψηφιακά, ουσιαστικά για όσο διαρκεί συναλλαγή, ώστε να μη μπορεί να διαπραγματευθεί ή να πωληθεί κάπου αλλού», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Οι ουρές αποτελούν ένα τριτοκοσμικό φαινόμενο, το οποίο λαμβάνει τέλος»

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που, δυστυχώς ή ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα. Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα που θα βγάζεις αριθμό ψηφιακά, θα βλέπεις στο κινητό σου ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται, και δε θα χρειάζεται να περιμένεις την ουρά, θα προγραμματίζεις τις δουλειές σου. Το χαρτάκι δε θα αναγνωρίζεται», προσέθεσε.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που, δυστυχώς ή ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα. Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα στην οποία ο κόσμος θα εκδίδει αριθμό ψηφιακά, θα βλέπει στο κινητό ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται και δε θα χρειάζεται να περιμένει στην ουρά, θα προγραμματίζει τις δουλειές του. Το χαρτάκι δε θα αναγνωρίζεται», ολοκλήρωσε ο κ. Κυρανάκης.

Σχετικές ειδήσεις