ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 120 μεταναστών απο το Λιμενικό - Κάλεσαν το 112

Πύλος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 120 μεταναστών απο το Λιμενικό - Κάλεσαν το 112

Πύλος: Στο σημείο, βρέθηκε άμεσα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τέσσερα παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ έσπευσαν και τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αρματαγωγό και ένα παράκτιο περιπολικό. 

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης περίπου 120 ατόμων που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο, στη θάλασσια περιοχή 43 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου πραγματοποίησε το Λιμενικό, το οποίο ενημερώθηκε όταν οι ίδιοι κάλεσαν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια.

Στο σημείο, βρέθηκε άμεσα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τέσσερα παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ έσπευσαν και τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αρματαγωγό και ένα παράκτιο περιπολικό.

Παράλληλα μετέβη και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού από Κοτρώνι στην Καλαμάτα το οποίο παραμένει σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό, το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε αρχικώς από το Φ/Γ πλοίο "ZIM CHINA'' σημαίας Λιβερίας και από εναέριο εκπαιδευτικό μέσο Π.Α. και ακολούθως και από ελικόπτερο Π.Α.. Στη συνέχεια έτερο παραπλέον πλοίο πρόσδεσε παραπλεύρως το Ι/Φ προς ασφάλιση του και εξακρίβωση για άτομα με τυχόν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης αλλά και παροχής νερού.

Δεν επιβεβαιώθηκε η αρχική πληροφορία ότι το Ι/Φ σκάφος είχε εισροή υδάτων και ότι ήταν σε κίνδυνο.

Δηλώθηκε ότι πέντε άτομα έχρηζαν φροντίδας και δύο νοσοκομειακής περίθαλψης. Ακολούθως στο σημείο κατέφθασε το Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού για να επιβιβάσει τους ανωτέρω επτά, οι οποίοι αρνήθηκαν την επιβίβαση στο σκάφος του Λιμενικού, δηλώνοντας ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αναμένεται η άφιξη του Παράκτιου Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού με σκοπό την ασφαλή μετεπιβίβαση των αλλοδαπών και τη μεταφορά τους με ασφάλεια σε λιμένα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι Β 4 – 5 BF.