ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Κατσουρής: Κινητά και φωτογραφίες θα «κάψουν» τους δολοφόνους - Οι πέντε βασικοί ύποπτοι

Μιχάλης Κατσουρής: Κινητά και φωτογραφίες θα «κάψουν» τους δολοφόνους - Οι πέντε βασικοί ύποπτοι
Intime news

Πέντε άτομα στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή - Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους

Σε πέντε πρόσωπα από τα συνολικά 105 που συνέληφθησαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Αρχές αναζητούν σε κινητά και φωτογραφίες-ντοκουμέντα, τα στοιχεία που αναμένεται να υποδείξουν ποιος από τους κατηγορούμενους μαχαίρωσε θανάσιμα τον άτυχο 29χρονο στο δεξί του χέρι, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ακατέσχετη αιμορραγία.

Πιο συγκεκριμένα, οι τελευταίες ώρες του 29χρονου αποτυπώνονται σε οπτικό υλικό, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και εξετάζεται.

Πρόκειται για ένα σοκαριστικό στιγμιότυπο που έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας περιπτέρου, μπροστά από το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης Κατσουρής.

Στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί στις 23.08, φαίνεται ο νεαρός να κινείται μετά βίας, όντας τραυματισμένος, και κρατώντας το κράνος του στα χέρια.

Ένα άτομο που βρίσκεται μαζί του προσπαθεί να τον κρατήσει όρθιο, όμως ο Μιχάλης χωρίς να αντέχει πλέον, καταρρέει και δεν μπορεί να ισορροπήσει καθώς έχει χάσει πολύ αίμα.

Σε φωτογραφία έχει καταγραφεί και η επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν, έξω από την «OPAP Arena».

Μέσα από συγκεκριμένο οπτικό υλικό, σε συνδυασμό με τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων και γενετικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί, οι Αρχές ελπίζουν να οδηγηθούν στο πρόσωπο που μαχαίρωσε τον αδικοχαμένο Μιχάλη.

Αύριο η λήψη DNA από τους συλληφθέντες

Αύριο Σάββατο θα ξεκινήσει η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες, καθώς σύμφωνα με τον νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία από τη στιγμή της έκδοσης της διάταξης για τη λήψη του, προκειμένου να ζητήσουν εφόσον επιθυμούν να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA των κατηγορούμενων με το DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του, καθώς και γενετικό υλικό από την περιοχή και κηλίδες αίματος στα όπλα.

Αυτοί είναι οι πέντε βασικοί ύποπτοι

Πέντε από τους συλληφθέντες θεωρούνται από τις Αρχές βασικοί ύποπτοι για τη φονική μαχαιριά στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Πρόκειται για έναν 27χρονο Έλληνα με «βαρύ» ποινικό παρελθόν καθώς το διάστημα 2018 - 2021 είχε συλληφθεί 4 φορές και είχε κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση για κατοχή οπλισμού ληστείες και κλοπές. Πρόσφατα αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Ακόμα ένα Έλληνας 26 ετών, περιλαμβάνεται στη λίστα με τους βασικούς υπόπτους ενώ εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για οπαδική βία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο τρίτος ύποπτος Έλληνας επίσης, αναζητείται, ενώ έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δήλωνε την παρουσία αλλά και την συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Στους βασικούς υπόπτους όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, βρίσκεται και ο 22χρονος Αλβανός που δηλώνει ηλεκτρολόγος και συνελήφθη με αναδιπλούμενο σουγιά.

Πέμπτος ύποπτος θεωρείται ένας 23χρονος Κροάτης που συνελήφθη και εκείνος με αναδιπλούμενο σουγιά.

Πάντως στις πρώτες απολογίες τους οι κατηγορούμενοι δήλωσαν άγνοια για το ποιος δολοφόνησε τον Μιχάλη ενώ ο 27χρονος Έλληνας και ο 22χρονος Αλβανός κρίθηκαν προφυλακιστέοι μαζί με Κροάτες χούλιγκαν που είχαν συλληφθεί

Τι λένε οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στις απολογίες τους

Όπως έγινε γνωστό όσοι απολογήθηκαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια αρνούνται τις κατηγόριες ενώ ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη.

«Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής», φέρεται να αναφέρει ο ένας εκ των κατηγορουμένων στο απολογητικό του υπόμνημα.

Μάλιστα, φέρεται να επιχειρεί να αιτιολογήσει το τρέξιμο που ακολούθησε των επεισοδίων υποστηρίζοντας ότι το έβαλαν στα πόδια, γιατί φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν. «Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν», φέρεται να λέει και καταλήγει: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα».

Το επιχείρημα ότι βρισκόταν για δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, προέβαλλε στο υπόμνημά του ένας 22χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου εντόπισαν οι Αρχές έναν αναδιπλούμενο σουγιά. «Είμαι ηλεκτρολόγος. Στις 7/8/2023, ήμουν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά. Τελείωσα αργά τη δουλειά. Είχα δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ "ΠΕΡΙΣΣΟΣ" για να συνεχίσουμε με τρένο με κατεύθυνση τον Πειραιά, με σκοπό να φτάσουμε στο Γαλάτσι. Η κοπέλα μου ήρθε για μια εβδομάδα από Άνδρο».

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, που φέρεται να βρίσκεται στο βασικό κλοιό των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, ισχυρίζεται ότι πήγε στο χώρο των επεισοδίων, έπειτα από τις φωνές και τις φωτοβολίδες, που είδε εκείνο το βράδυ. «Όσο περίμενα έξω από το σταθμό, άκουσα φωνές, εκρήξεις και φωτοβολίδες και πήγα να δω τι γίνεται. Δεν συμμετείχα στα επεισόδια. Ο αναδιπλούμενος σουγιάς που βρέθηκε επάνω μου, είναι για τη δουλειά μου. Το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου. Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ, είμαι απλός φίλαθλος. Πηγαίνω στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όποτε βρίσκω φθηνά εισιτήρια. Ζήτω να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μου, να ελεγχθεί το κινητό μου και να μου πάρουν δείγμα dna, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τα όσα με κατηγορούν».

Περαστικός από το σημείο της συμπλοκής δήλωσε και ένας 27χρονος Έλληνας, στο κατάστημα του οποίου στους Αμπελοκήπους έγινε χθες καταδρομική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ. «Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με όσα συνέβησαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ των εγκληματιών Κροατών, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, για να σκοτώσουν και να καταστρέψουν περιουσίες, και των κακοποιών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν φονικό ραντεβού με τους εγκληματίες Κροάτες και ήταν ομοίως ένοπλοι με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, ξύλινα ρόπαλα και άλλα επικίνδυνα όπλα, όπως προκύπτει από τα βίντεο, τα οποία κατέσχεσε και εισήγαγε στη δικογραφία η ΕΛΑΣ», φέρεται να σημειώνει στο απολογητικό του υπόμνημα. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «την επίμαχη μέρα κατά τις απογευματινές ώρες επισκέφτηκα το κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και τον ενδυνάμει συναίτερο στο νέο επαγγελματικό μας εγχείρημα, με σκοπό να εποπτεύσουν τις εγκαταστάσεις της εν λόγω επιχειρήσης και στη συνέχεια συναντήθηκα με ένα γνωστό μου στην οικία του στην περιοχή της νέας Ιωνίας, για τον έλεγχο της κατάστασης της μοτοσικλέτας που διέθετε προς πώληση και είχα εκδηλώσει από πλευράς μου ενδιαφέρον αγοράς».

Απαντώντας στο γιατί βρέθηκε στο χώρο των επεισοδίων ο 27χρονος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τους συγκεντρωμένους Κροάτες και εμφανίστηκε μόλις άκουσε και είδε τις φωτοβολίδες. «Ενώσω συζητούσαμε, περί ώρα 11 παρά το βράδυ ακούσαμε δυνατούς κράτους λάμψης, κροτίδες, φωτοβολίδες και εκρηκτικές ύλες από την περιοχή το γήπεδο της αεκ, οπότε εκ περιεργείας έσπευσα στο σημείο επί της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και δη στο σημείο προέλευσης του εκκωφαντικό θόρυβο, το οποίο απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια, προκειμένου να διαπιστώσω τι συνέβη. Όταν έφτασα στο σημείο είδα και άκουσα να εκρήγνυται κροτίδες και να ακούγονται κραυγές και βρισιές των εμπλεκομένων, οπότε αποχώρησα φοβούμενος για την σωματική μου ακεραιότητα, και κατευθύνθηκα στο σταθμό του Περισσού κινούμενος επί της οδού Παπαναστασίου και εκείνη τη στιγμή συνέπεσε να μετακινούνται προς τα εκεί τα άγνωστα πρόσωπα, των οποίων δε γνώριζα ούτε καν την εθνικότητα».

Όπως αναφέρει, τον εντόπισαν να περπατάει και όχι να τρέχει και πάνω του δεν εντοπίστηκε τίποτα. «Βρέθηκα στην ευρύτερη περιοχή να περπατώ και όχι να τρέχω, χωρίς να φοράω κουκούλα, κράνος, γάντια και κυρίως δεν ευρέθη στην κατοχή μου κανένα μαχαίρι και κανένας σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο. Το μόνο μεμπτό είναι ότι βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!», υποστηρίζει ο κατηγορούμενος που δηλώνει αθώος και μόνο οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκου.

«Η όλη εμπλοκή μου στην εν λόγω υπόθεση και η μετέπειτα σύλληψη μου στηρίζεται, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας, στο ότι είμαι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και στην αυθαίρετη και ψεύδη μαρτυρική κατάθεση ενός νεαρού αστυνομικού της ομάδας Δρασης της ΕΛ. ΑΣ., Χ.Φ, ο όποιος με είδε να περπατάω σε μια οδό κοντά στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια στην Φιλαδέλφεια. Απόλυτο επιχείρημα της αθωότητας μου αποτελεί το ότι αν πράγματι συμμετείχα στα επεισόδια, με τα οποία αποδεικνύεται εκ των ως άνω ότι ουδεμία σχέση έχω, δεν θα εκινούμην προς την οδό Παπαναστασιου, αλλά προς την οδό Μαγνησίας, δηλαδή στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, όπου εκ του ασφαλούς θα μπορούσα να κρυφτώ με ασφάλεια χωρίς να με ενοχλήσει κανείς. Ομοίως απόλυτη απόδειξη της αθωότητας μου αποτελεί ο ιδιαίτερος σωματότυπος μου, αφού είμαι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ψηλός και θα ήταν εύκολο να διακριθεί αυτός ο σωματότυπός μου είτε από τους αστυνομικούς που διενήργησαν την μελέτη των εισαχθέντων βίντεο, είτε από αυτόπτες μάρτυρες, είτε παθόντες είτε θαμώνες της περιοχής, που θα περιέγραφα τόσο το σωματότυπό μου όσο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου».

«ΑΕΚτζή μου, χειροκροτήστε το παιδί μου» - Σπάραξε η μητέρα του 29χρονου στην κηδεία του

Την ίδια ώρα συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα όπου τελέστηκε η κηδεία του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή.

Το τελευταίο αντίο στον 29χρονο είπαν το απόγευμα της Παρασκευής, φίλοι, συγγενείς καθώς και πλήθος φίλων της ΑΕΚ αλλά και μέλη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε όταν το φέρετρο με τη σορό του Μιχάλη Κατσουρή, αποχώρησε από τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου υπό πλήθος χειροκροτημάτων.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου Μιχάλη με την μητέρα του να φωνάζει «Αφήστε να φτάσω στο παιδί μου... αγόρι μου, ΑΕΚτζή μου. Χειροκροτήστε το παιδί μου» ακολουθώντας το φέρετρο του γιου της, το οποίο έφτασε λίγο αργότερα στο κοιμητήριο της Ελευσίνας όπου ετάφη ο αδικοχαμένος 29χρονος.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει και το μήνυμα που έστειλε η μητέρα του εντός του ιερού ναού. «Η απώλεια πονάει αλλά είμαστε ήσυχοι, γιατί βρίσκεσαι ήδη δίπλα στους αγγέλους», ακούγεται να λέει. «Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου;», είπε σε άλλο σημείο

Όσοι βρέθηκαν στην εκκλησία αποχαιρέτισαν τον Μιχάλη Κατσουρή με κίτρινα τριαντάφυλλα ενώ η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του ήταν στολισμένη με κιτρινόμαυρες κορδέλες, κίτρινα λουλούδια και ένα κασκόλ της «Original».

Σχετικές ειδήσεις