ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος σε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου

limeniko
Photo: AP

Εξήντα αλλοδαποί μετανάστες περισυλλέγησαν από το Λιμενικό ανοικτά της Πύλου

Ολοκληρώθηκε η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ατόμων 43 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, όπως ανακοίνωσε ε το Λιμενικό Σώμα.

Η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών 43 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου. Συγκεκριμένα, γνωρίζεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, περισυλλέγησαν εξήντα (60) αλλοδαποί (40 άνδρες, 11 γυναίκες και 09 ανήλικα ) επιβαίνοντες του Ι/Φ σκάφους από Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κατάκολου.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί εξετάσθηκαν από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού και δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης και πρόκειται να καταλύσουν σε κτηριακές εγκαταστάσεις του οικείου λιμένα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατάκολου.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΚΣΕΔ) βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ενημερωνόταν διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Λιμενικού Σώματος».