ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Καρέ - καρέ η διάρρηξη από το δωμάτιο του διάσημου Βραζιλιάνου τραγουδιστή

Μύκονος

Σε βάρος του διαρρήκτη σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Καρέ – καρέ φαίνεται η δράση του διαρρήκτη, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη σε ξενοδοχείο της Μυκόνου, με αποτέλεσμα να καταφέρει να αρπάξει ρολόγια, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή αξίας 350.520 δολαρίων ΗΠΑ και 10.000 ευρώ.

Ένα από τα κλεμμένα ρολόγια ήταν αυτό που «πρόδωσε» τον δράστη, το οποίο αφαίρεσε από γνωστό Βραζιλιάνο τραγουδιστή-θύμα της «χρυσής» κλοπής. Κι αυτό γιατί ο διαρρήκτης το φορούσε στο χέρι του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να το δουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του, αφού πρώτα έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου και βρήκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία, τα οποία επέστρεψαν στους δικαιούχους.

Σε βάρος του διαρρήκτη σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Η αποχώρησή του με το βαν

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου, όταν το θύμα- διάσημος Βραζιλιάνος τραγουδιστής που διαμένει στο γνωστό ξενοδοχείο της Μυκόνου επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ προκειμένου να καταγγείλει την κλοπή αντικειμένων μεγάλης αξίας, την στιγμή που εκείνος απουσίαζε από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η κλοπή σημειώθηκε πιθανόν κατά τις ώρες 13:10 έως 20:50, ενώ από τον οπτικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί, δεν προέκυψαν ίχνη ή ενδείξεις διάρρηξης, παραβίασης της κεντρικής πόρτας ή της μπαλκονόπορτας.

Ακολούθως, στο βιντεοληπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του πολυτελούς ξενοδοχείου, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις λίγα λεπτά μετά τις 12:30 το μεσημέρι. Από το συγκεκριμένο όχημα, βγήκε ένας άνδρας, ο οποίος επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να μπει στο δωμάτιο που διαμένει ο καταγγέλλων.

Στη συνέχεια, προσποιούμενος τον πελάτη που μένει στο δωμάτιο που είχε «βάλει στο μάτι», προσέγγισε μέλος του προσωπικού καθαριότητας, επικαλούμενος πως δεν μπορούσε να εισέλθει σε αυτό, καθώς δεν είχε την κάρτα-κλειδί. Έτσι, ζήτησε την βοήθειά του, εξασφαλίζοντας, την είσοδο στο δωμάτιο.

Όπως αποτυπώνεται στο σχετικό βίντεο, η είσοδός του στο δωμάτιο έγινε την 13:24, χωρίς να φέρει αντικείμενα, ενώ κατά την έξοδό του, τρία λεπτά αργότερα (13:27), έχει σακίδιο πλάτης σκούρου χρώματος. Στις 13:50 μετέβη στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου και τον παρέλαβε όχημα (τύπου VAN) μεταφοράς τουριστών με κατεύθυνση προς τη Χώρα Μυκόνου.