ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα βίντεο και κινητά «σκανάρει» η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα βίντεο και κινητά «σκανάρει» η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα βίντεο μελετά η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή - Στο μικροσκόπιο και η εξέταση DNA στους 105 συλληφθέντες που οδηγήθηκαν όλοι στη φυλάκη.

Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που ξεκινά για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ που τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαιρία που δέχθηκε στο μπράτσο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έπειτα κι από την ολοκλήρωση των απολογιών των 105 κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν κριθεί όλοι προφυλακιστέοι, οι Αρχές επικεντρώνονται στον εντοπισμό του δράστη της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου αλλά και ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια και διαφεύγουν της σύλληψης.

Η ΕΛΑΣ αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται ανάλυση του DNA που έχει συλλεχθεί από τους κατηγορουμένους αλλά και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού ώστε να εξιχνιαστεί η δολοφονία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές για την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Όταν ανάψει το «πράσινο φώς» πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, η διεύθυνση ανάλυσης πληροφοριών της Αστυνομίας, θα προχωρήσει σε σαρώσεις σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες έχουν συνδεθεί με τα σημεία που βρέθηκαν οι χούλιγκαν όπως στο σταθμό Ειρήνη αλλά και έξω από την «OPAP Arena».

Στόχος αυτή της δύσκολης διαδικασίας, αποτελεί να εντοπιστεί το στίγμα των κινητών τηλεφώνων όσων ενεπλάκησαν στα επεισόδια και έτσι να οδηγηθούν οι Αρχές σε όσους εξακολουθούν και διαφεύγουν.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη, καθώς όπως αναφέρεται ο δράστης ενδεχομένως να μην βρίσκεται ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες, οι οποίοι άλλωστε αρνούνται τα πάντα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί, εξετάζοντας προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο που διαθέτουν, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παραμένουν ασύλληπτοι ακόμη 30 Έλληνες.

Νέα βίντεο στα χέρια της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί μελετούν καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από τα επεισόδια με στόχο να εντοπίσουν τη στιγμή της θανάσιμης μαχαιριάς στον Μιχαλή.

Συνήγοροι των κατηγορουμένων ανέφεραν πως υπάρχει βίντεο με τον δολοφόνο να μαχαιρώνει τον Μιχάλη ωστόσο πηγές της ΕΛΑΣ το διαψεύδουν και σημειώνουν ότι δεν έχουν στην κατοχή τους υλικό που να αποτυπώνει αυτόν που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Αλλά παράλληλα η ΕΛΑΣ συνεχίζει και συγκεντρώνει βιντεοληπτικό υλικό καθώς όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το Σάββατο συγκέντρωσε τέσσερα νέα βίντεο από καταστήματα και σπίτια γύρω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ σήμερα θα φτάσουν στα χέρια των αστυνομικών άλλα πέντε βίντεο.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της ΕΔΕ

Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται και η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ που γίνεται στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το επιχειρησιακό φιάσκο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την αδράνεια της Αστυνομίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξουν και έκτακτες κρίσεις στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Με ειδικό λογισμικό θα βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή

Το DNA που βρέθηκε στη σορό του Μιχάλη Κατσουρή δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να βοηθά. Έτσι, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό λογισμικό που μετρά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, καθώς στα βίντεο οι περισσότεροι από τους δράστες φορούν μαύρα ρούχα και έχουν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Έτσι, με αυτό το ειδικό λογισμικό μπορούν να μετρήσουν τα βιομετρικά στοιχεία του σώματός τους και αν έχουν κάποιον ύποπτο να βοηθήσει στο να εξακριβωθεί πλήρως η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, πάντως θεωρούν ότι ο δολοφόνος του Μιχάλη μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.

Καρέ - καρέ η επίθεση των Κροατών - Βίντεο ντοκουμέντο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πώς ξεκίνησε η επίθεση των οργανωμένων Κροατών χούλιγκαν κατά των οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο, οι Κροάτες χούλιγκαν έδρασαν οργανωμένα, ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι σαν «στρατός».

Στο βίντεο που δείχνει τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή φαίνονται Κροάτες και Έλληνες να συμπλέκονται.

Οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι εφορμούν σαν οργανωμένος στρατός, κρατώντας στυλιάρια, σίδερα και μαχαίρα. Φωνάζουν και βρίζουν κραδαίνοντας τα αυτοσχέδια όπλα τους σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο.

Ο Νίκος Κοντορούσης βρέθηκε έξω από το γήπεδο OPAP Arena όπου απροκάλυπτα και χωρίς να υπολογίζουν τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν στον κόσμο που βρίσκονταν εκεί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το σημείο θυμίζει πεδίο μάχης. Από τις εικόνες φαίνεται ότι οι χούλιγκαν βρίσκονται εκεί για να σκοτώσουν. Ενδεικτικό είναι το πλάνο από το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star Channel, όπου μια φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε σε ευθεία βολή.

Κάποιοι τολμηροί κάτοικοι της περιοχής κατέγραψαν από την ασφάλεια των μπαλκονιών τους τη δράση των χούλιγκαν.

Οι μαυροφορεμένοι δράστες της επίθεσης με οπαδικά κίνητρα μετά τον χαμό που προκάλεσαν τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς τα Πατήσια. Λίγα δευτερόλεπτα μετά κάμερα τους καταγράφει να περπατούν σε σειρά, έχοντας ξεφορτωθεί τον οπλισμό τους, ακολουθώντας το σχέδιο διαφυγής που είχαν καταστρώσει. Μόλις εμφανίζεται η αστυνομία ένα νέο κυνηγητό αρχίζει ενώ στην περιοχή πέφτουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τους καταδιώκουν μέχρι να τους συλλάβουν. Το κακό όμως είχε γίνει και ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ είχε ξεψυχήσει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Σχετικές ειδήσεις