ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο: Με κατάνυξη η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νησί της Μεγαλόχαρης

Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο: Με κατάνυξη η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νησί της Μεγαλόχαρης

Δεκαπενταύγουστος: Με λαμπρότητα και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο. 

Σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου - Τήνου Δωροθέου, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Παράλληλα, έγινε η ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού «Έλλη» που τορπίλισαν πριν από 83 χρόνια ιταλικά υποβρύχια, όταν στις 15 Αυγούστου 1940 το χτύπησαν παίρνοντας στον υγρό τάφο του Αιγαίου αξιωματικούς και ναύτες. Εν συνεχεία, κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο της «Έλλης» από τον Δήμο Τήνου και τιμητικοί κανονιοβολισμοί στο «Κανονάκι της Έλλης».

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε πυραυλάκατο (ΤΠΚ) του Πολεμικού Ναυτικού για την επιμνημόσυνο δέηση στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη», όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα για να τιμήσει τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης μέχρι το λιμάνι του νησιού. Μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη.

Οι λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από την εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση τουΠανηγυρικού από τον οικείο ποιμενάρχη Δωρόθεο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ελένη Μαχαίρα