ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη - «Παλιοί γνώριμοι» οι Κροάτες

kroates
αρχειου intime

Στον εντοπισμό του δράστη της άνανδρης δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Η ανάλυση του DNA, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εκτιμάται ότι θα «δέιξουν» τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των 105 Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις. «Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη. «Θέλω να παραδοθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον αδελφό μου και όλα μετά θα τα αναλάβει η δικαιοσύνη. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω», συμπλήρωσε ο αδελφός του 29χρονου.

«Καταπέλτης» τα εντάλματα για τους Κροάτες - «Σταθερή ροπή στη διάπραξη εγκλημάτων»

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτεται στο σκεπτικό των ανακριτών που εξέδωσαν τα εντάλματα σύλληψης των Κροατών χούλιγκαν, οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής. Αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις. Όλοι οι κατηγορούμενοι τμηματικά μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στις 16 φυλακές της χώρας ενώ την ίδια ώρα οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν στα χέρια τους το ποινικό μητρώο των Κροατών συλληφθέντων αφού κάτι τέτοιο δεν έχει σταλεί από τις αρμόδιες Αρχές της Κροατίας.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και το γεγονός ότι τουλάχιστον 5-6 από τους προφυλακισμένους χούλιγκαν, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, σε αγώνα του Champions League.

Τότε, είχαν έρθει Κροάτες και Σέρβοι οπαδοί προς υποστήριξη ελληνικών ομάδων, με τις γνωστές διαμάχες που υπήρχαν. Από την ΕΛ.ΑΣ είχαν εντοπιστεί 35 άτομα Κροάτες φίλαθλοι, στον σύνδεσμο των οπαδών μιας αθηναϊκής ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ορισμένοι από τους Κροάτες που είχαν εντοπιστεί, είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Σέρβους οπαδούς.

Σχετικές ειδήσεις